Dolar

32,3206

Euro

34,7997

Altın

2.411,59

Bist

10.234,27

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 19:14:58

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Uşak'taki meslek odaları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Uşak Barosu ve Uşak Tabip Odası ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Uşak şubelerinin ortak basın açıklamasında, 15 Temmuz'un, Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçtiği, kanlı bir askeri darbe girişimine sahne olduğu belirtildi.

Cumhuriyet, demokrasi, milli irade, hukuk, milletin temel hak ve özgürlüklerine karşı yapılan bu saldırı ve çatışmalar neticesinde 200'ü aşkın vatandaşın yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin yaralandığı hatırlatılan açıklamada, tüm darbeler ve darbe girişimleri kınandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde yaşanan bu süreçte, siyasi partilerin yan yana gelerek birlik ve beraberlik mesajı veren ortak bildiriye imza atmış olmalarını olumlu buluyoruz. Ancak şimdi iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasal aktörlere ve yurttaşlarımıza düşen görev, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ilimle fenle yoğrulmuş sağduyu ile hareket etmek, ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunmaktan geçtiğini düşünüyoruz. Sorunlarımızın çözümü demokratik cumhuriyetten ve anayasal meşru zeminde siyasal mücadeleden geçmektedir"

Darbe girişiminde bulunan ve buna ortak olan herkesin yargı önünde hesap vermesi gerektiği aktarılan açıklamada, hukuk devletinin gereği olarak er ve erbaşlara dönük linç girişimlerinin de soruşturulması gerektiği savunuldu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Meslek odaları olarak bizler, her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, laik demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu, ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz."

Haber Ara