Dolar

32,2580

Euro

35,0693

Altın

2.467,33

Bist

10.319,96

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 01:58:27

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Konyalı vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'na akın etti. Kadın-erkek, genç-yaşlı on binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha kadar sloganlar atarak darbe girişimini protesto ediyor.

Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Vur vur, inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı. Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, futbolcular Kaya Tarakçı, Ali Dere ve Can Demir Aktav alana gelerek, vatandaşlara destek verdi.

Mevlana Meydanı'na kurulan platformda Kur'an-ı Kerim okundu, mehteran takımı gösterisi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde konvoy eşliğinde meydandan çıkıp şehrin belirli noktalarında protestoya devam eden vatandaşlar, araçlarını Türk bayraklarıyla donatarak darbe girişimine tepkilerini gün ağarana kadar sürdürüyor.

- Karaman

Aktekke Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla slogan atarak, darbe girişimini lanetledi.

Karaman Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, vatanın bölünmez bütünlüğüne ve milli iradesine karşı gerçekleştirilen hain saldırıya gereken cevabı milletin verdiğini söyledi.

Vatanın birliğini ve bütünlüğü bozmaya çalışan bu hainlerin tarihin en karanlık derinliklerine gömülmeye hep mahkum olduğunu ifade eden Konukseven, "Ülkemizin yaşamış olduğu dehşet verici bu olayda demokrasimizin korunması için, siyasi düşüncemiz, ideolojimiz ve etnik yapımız her ne olursa olsun, birlik olmalıyız. Kent Konseyimiz, gerçekleşen derbe girişimini sadece kınamakla kalmayıp bütün gücüyle mücadeleye hazır olacak ve demokrasi nöbetinden asla vazgeçmeyecektir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dua edildi.

- Aksaray

Kent Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için Türk bayraklarıyla meydanları doldururken, "demokrasi nöbeti" 7'nci günde de yoğun katılımla devam ediyor.

Sivil toplum kuruluşları tarafından nöbet tutan halka su, meyve suyu, top kek, simit ve poğaça ikram edildi.

- Afyonkarahisar

Akşam namazının kılınması ile başlayan programda Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Meydanda kurulan platformda Kuran-ı Kerim okundu. Vatandaşlara, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Türk Kızılayı ve belediye tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından kesitler sunuldu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal da alana gelerek vatandaşlara destek verdi. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig ekiplerinden Afjet Afyonspor takımı ve idari kadrosu alana gelerek "demokrasi nöbeti"ne destek oldu.

Haber Ara