Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-18 12:57:19

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Senatosunca, FETÖ'nün darbe girişimi lanetlendi.

Senatonun yayımladığı bildiride, 15 Temmuz akşamı başlayan, demokrasiye yönelik kanlı darbe girişiminin, Türk milletinin dünyaya örnek olacak kararlı karşı duruşu ile engellendiği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin Atatürk'ün önderliğinde Türk ulusunun tüm dünyaya meydan okuyarak yazdığı bağımsızlık destanının eseri olduğu vurgulanan açıklamada, yüce milletin Cumhuriyeti'ne ve demokrasisine canı pahasına sahip çıkarak, bir kez daha destan yazdığı ifade edildi.

Demokrasinin vazgeçilmez ve çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın, olmazsa olmazı olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Demokrasiyi askıya alarak bir yere varmak, mümkün değildir. Ülkemiz bu zorlu sınavla defalarca karşılaşmasına rağmen, bugüne dek Türkiye Cumhuriyeti devletini dimdik ayakta tutmayı başarmıştır. 15 Temmuz akşamı yaşadığımız darbe girişimi, karanlık güçlerin akıl almaz bir oyunudur. Ve Türk milletinin istiklal ve Cumhuriyet'i koruma kararlılığı, bu kara oyunu da bozmuştur. Bu kara gecenin sabahında, üstüne yağan bombalara rağmen yaralarını saran Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir araya gelen iktidar ve muhalefet partileri, yayımladıkları ortak bildiri ile tüm dünyaya Türk milletinin istiklal ve Cumhuriyeti'ni koruma kararlılığını bir kez daha haykırmıştır.

DEÜ Senatosu olarak, bu karanlık darbe girişimini lanetliyor, Türk milletinin bu karanlık darbeyi canı pahasına engelleme yönündeki kararlılığını, minnet ve şükran duyguları ile paylaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu pervasız saldırıdan bir kez daha güçlenerek çıkmıştır. Bu korkunç girişimde yaşamını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar, yakınlarına sabır diliyoruz."

Haber Ara