Dolar

32,2584

Euro

35,0698

Altın

2.466,68

Bist

10.319,96

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-16 17:16:07

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
İş dünyası Ankara ve İstanbul'daki darbe girişimini kınadı.

Türkiye Katılım Bankalar Birliği (TKBB) yaptığı yazılı açıklama ile milletin iradesine dayanmayan, demokrasiye karşı bir grup tarafından yapılmış kanun dışı eylemi tüm halk adına lanetlediklerini bildirdi.

"Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesine olan güçlü inançlarıyla, milletler topluluğunun en müstesna yerinde yer almak adına bu çağ dışı kalkışmayı kınadıklarını, ülkeye ve demokrasiye olan inançlarını ifade ettiklerini aktaran birlik, "Bu tür davranışların bir daha asla yaşanmaması dileğimizle devletimize ve milletimize geçmiş olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Darbe girişimini hiçbir koşul altında kabul edilemez buluyoruz"


Pegasus Hava Yolları ise şirket olarak Türkiye'de 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini hiçbir koşul altında kabul edilemez bulduklarını ve tüm güçleriyle lanetlediklerini duyurdu.

Türkiye'nin yaşadığı bu olağanüstü durum sonrasında demokrasiye olan tam inançlarını ifade ettiklerini, yaşanan elim olaylar neticesinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve tüm ülkeye geçmiş olsun dileğinde bulunduklarını belirten şirket, şunları kaydetti:

"Gelişmeler nedeniyle Pegasus Hava Yolları olarak dün geceden bu yana faaliyette olan kriz merkezimiz yönetiminde, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli uçuşlarımızı sorunsuz devam ettirmek üzere yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda, tüm misafirlerimize yaşanan sıkıntılardan mağdur olmamaları adına 24 Temmuz'a kadarki uçuşlarında ücretsiz iade ve değişiklik hakkı tanımlanmıştır. Misafirlerimiz bilet iade işlemlerini www.flypgs.com/iade-islemleri sayfasından, acenteler ya da 0850 250 67 02 numaralı çağrı merkezimiz üzerinden ücretsiz yapabilmektedir."


- "Bu ihanet girişimini şiddetle kınıyoruz"


Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de Türk milletinin demokrasiye olan inancı ve bağlılığının ülkeyi kapkaranlık bir geceden birlik ve beraberliğin güçlendiği aydınlık bir sabaha taşıdığını bildirdi.

Ülkenin ateşle imtihanının milletin, Cumhurbaşkanının, parlamentonun, hükümetin, ordunun ve güvenlik güçlerinin dirayetiyle son bulduğunu aktaran Özdemir, "Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu demokrasi direnişinde şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Noterler Birliği'nden yapılan açıklamada da, "Milli irade, darbe girişimlerini bugün ve yarın başarısız çıkaracaktır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve milli birliğimizi hedef alan; demokrasi karşıtı alçak bir teşebbüsü milletimizin sağduyusuyla bertaraf ettik. Demokrasimizi, milli iradenin gücünü ve özgürlüğü hedef alan bu ihanet girişimini şiddetle kınıyor; tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." denildi.


- "Demokrasi esas ve vazgeçilmezdir"


Gazetecileri Derneği (EGD) Yönetim Kurulu ise dernek olarak demokrasiye, halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete, milli iradenin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve topyekün millete yönelik bu alçakça darbe girişimini, millete ait silahlarla sivil insanların üzerine ateş açılması ile kurumlara bomba atılması gibi hainlikleri nefretle kınadıklarını ve lanetlediklerini bildirdi.

Türkiye'nin halkıyla, medyasıyla, sivil toplum örgütü ve siyasetçisi ile hain saldırının karşısında dimdik durduğu; devletine, vatanına ve demokrasisine sahip çıktığı belirtilen açıklamada, şimdi birlik ve kenetlenme zamanı olduğu vurgulandı.

EGD açıklamasında şunlar da paylaşıldı:

"Demokrasinin esas ve vazgeçilmez olduğunu belirtir; gerekçesi ve adresi ne olursa olsun her türlü vesayete karşı çıkmanın demokrasi mücadelesinin ve anlayışının olmazsa olmazı olduğunu ifade ederiz. Yaşanan bu olaylar, medyada çok sesliliğin, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Haber Ara