Dolar

32,3142

Euro

34,8378

Altın

2.391,37

Bist

10.276,88

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-16 13:36:15

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, İDSB'nin FETÖ'nün darbe girişimini takip ettiğini, milli iradenin temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Meclisinin yanında ve milletin iradesine karşı yapılan bu tür hareketlerin her zaman karşısında duracağını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Kurt, milletin sağduyusu ve özverisinin "Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! / Kükremiş sel gibiyim. Bendimi çiğner, aşarım! / Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım!" dizelerinde ifade edildiği şekliyle taştığını ve kalkışmayı yapmaya cüret edenleri kendi bulanık sularında boğduğunu belirterek, "Kendi milletini, kendi emniyet güçlerini, kendi meclisini, bu aziz toprakları korumak üzere bu necip milletten emaneten aldıkları silahlarla bombalayabilecek kadar gözü dönmüş bu ihanet çetesine en güzel cevabı verdi" ifadelerini kullandı.

Kurt, şunları kaydetti:

"63 ülkede 312 üyesi bulunan İDSB olarak, başladığı ilk anlardan itibaren hem ülkemizdeki hem yurtdışındaki tüm STK'larımız ile birlikte bu menfur teşebbüsü takip etmekte ve milli iradenin temsilcisi TC Hükümeti ve Meclisinin yanında ve milletin iradesine karşı yapılan bu tür hareketlerin her zaman karşısında duracağımızın bilinmesini isteriz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlarına sabır niyaz ederken sivil toplum olarak bu alçak girişimin faillerinin en kısa zamanda en ağır biçimde cezalandırılacaklarına inancımız tamdır."

Haber Ara