Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-21 21:32:09

FETÖ'nün darbe girişimi
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen ve tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen 30 hakim ve savcıdan 17'si tutuklandı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) mensup olduğu gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı verilen 38 hakim ve savcıdan 30'u yakalandı.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen hakimlerden Olcay Gül, Alpaslan Uz, Nevzat Akbilek, İsmail Akkol, Cafer Akpınar, Mahmut Arslan, Bilgin Kızılay, Abdullah Öztürk ile savcılardan Yavuz Yılmaz, İsmail Aksoy, Ulvi Karaşahin, Şaban Özdemir, Togay Akdemir, Necati Miralay, Ali Çetin Yılmaz, Hasan Yıldız ve Mehmet Arzik tutuklandı.

Hakimlik, diğer 13 hakim ve savcının ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasını kararlaştırdı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan hakimlerden Sema Çoğan, Onur Çoğan, Gökmen Demircan, Davut Bedir, Ali Altıntaş Fikret Kırmaz ile savcılardan Güray Batur ve Hikmet Usta'yı ise arama çalışmaları sürüyor.

Haber Ara