Dolar

32,2059

Euro

35,0250

Altın

2.529,33

Bist

10.703,59

FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-20 16:05:21

FETÖ'nün darbe girişimi
Hakim Üsteğmen İlyas Damarseçkin ve Hava Haki̇m Yüzbaşı İlhan İpek, darbe girişimine dahil oldukları yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Damarseçkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin planlayıcısı olarak isminin geçtiğini, bu durumun gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Seçilmiş bir hükümete darbe yapmayı düşünmeyi aklının ucundan dahi geçiremeyeceğini ifade eden Damarseçkin, "Böyle haince ve alçakça bir girişimi en şiddetli şekilde kınıyorum. Bu alçakça teşebbüste bulunanların Türk yargısının önünde en kısa zamanda cezalandırılacağından eminim." dedi.

Hava Hakim Yüzbaşı İlhan İpek de milletin iradesine kasteden darbecilerin hazırladığı görev listesinde isminin yer aldığını üzülerek öğrendiğini dile getirdi.

İpek, şunları kaydetti:

"Sözde sıkıyönetim mahkemesinde görevlendirileceğim, bu alçak hainlerle birlikte hareket ettiğim imajı oluşturmakta olup, bu durumun gerçekle uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Bu alçak hainler ile hiçbir ortak yönümün olmadığının, onlara karşı olduğumun, milletimin ve devletimin emrinde olduğumun bilinmesini istiyorum."

Haber Ara