Dolar

32,3805

Euro

34,6752

Altın

2.410,27

Bist

10.109,86

Fesli ve yelekli davulcular sahurda 'Mehter Marşı' çalacak

Fesli ve yelekli davulcular sahurda 'Mehter Marşı' çalacak

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 14:11:19

Fesli ve yelekli davulcular sahurda 'Mehter Marşı' çalacak
Ramazan davulcuları Çorum'da Osmanlı geleneğinin yaşatılması için hazırlanan özel kıyafetle "Mehter Marşı" çalarak sahur vaktini vatandaşlara haber verecek.

Ramazanda görev yapacak davulculara Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahçesinde 'Mehter Marşı" çalmaları için eğitim verilmeye başlandı. Eğitime 46 kişi katıldı.

Eğitime katılanları ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, yaptığı açıklamada, belediyenin aldığı karar doğrultusunda Osmanlı geleneğinin sürdürülmesi için davulcuların beyaz gömlek, yelek giyip, fes takarak görev yapacağını belirtti.

Davulcuların hazırlatılan kimlik kartlarıyla görev yapacağını anlatan Candan, şunları söyledi:

"Bu ramazan ayında da davulcularımız disiplin içerisinde görev yapacaklar. Kıyafetleriyle, davullarıyla örnek olarak görev yapıp, vatandaşlarımızı sahura kaldıracaklar. Çorum Belediyesi olarak ramazana hazırız. Uzaktan bakıldığında kimin ramazan davulcusu olduğu belli olsun düşüncesiyle çalınan davulla değil giyilen kıyafetlerle de davulcularımız ramazan kültürünün yaşatılmasında önemli rol oynayacaklar. Bu nedenle hazırlatılan beyaz gömlek, fes ve yelekten oluşan kıyafetlerle mahallelerde davullar çalınacak."

Candan, davulcuların vatandaşların vereceği bahşişlerle görev yapacaklarını, kimlik kartı ve kıyafeti bulunmayanlara bahşiş verilmemesi uyarasında da bulundu.

- "Mehter marşından başka ritme izin yok

Ramazan davulcularına ritm dersi veren Çorum Belediyesi Mehterbaşı Selahattin Delice de kentteki bütün mahallelerde aynı makamın çalınacağını belirterek, "Davulcularımız herkesin kulağına hoş gelen ve yürüyerek görev yapıldığı için yürüyüşe de uygun olan "Ceddin Deden" marşını icra edecekler. Verilen derslerle herkesin aynı tempoyu tutturmasına çalışıyoruz. Ritmi tutturamayanları saf dışı bırakacağız. Davulcular, bu yıl da belli bir disiplin içinde görevlerini yapacak" dedi.

Haber Ara