Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Fas ile Fransa arasında iş birliği görüşmeleri

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-09 20:07:13

Fas ile Fransa arasında iş birliği görüşmeleri
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Fas'ta mevkidaşı Nasır Burita ile bir araya geldi.

Fas Dışişleri Bakanı Burita, başkent Rabat'taki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "İki ülke arasındaki iş birliğini geliştirmeye yönelik verimli bir görüşme yaptık. Kasım ayında ülkemizi ziyaret edecek olan Fransa Başbakanı Edouard Philippe'in ziyaretinden önce birçok dosyayı ele alma fırsatı bulduk." dedi.

İki ülke arasındaki iş birliğini "stratejik ortaklık" olarak değerlendiren Burita, terör ve aşırılıkla mücadelenin iki ülke için en önemli iş birliği unsuru olduğunu kaydetti.

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian da birçok alanda ciddi ve önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Özellikle güvenlik, ekonomik iş birliği, yasa dışı göç ve eğitim alanında işbirliğini ele aldık." dedi.

Öte yandan gazetecilerin İspanya'daki siyasi krize ilişkin sorusu üzerine Le Drian, "İspanya'nın toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Siyasi krizin diyalog yoluyla anayasaya uygun bir şekilde çözüme kavuşmasını umuyorum." ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian'ın Fas ziyaretinin yarın sona ermesi bekleniyor.

Haber Ara