Dolar

32,5073

Euro

34,8805

Altın

2.431,79

Bist

9.915,62

Fas ile DSÖ arasında stratejik iş birliği anlaşması

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 20:30:23

Fas ile DSÖ arasında stratejik iş birliği anlaşması
Fas Sağlık Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 2017-2021 yıllarını kapsayan stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Başkent Rabat'ta bulunan Fas Sağlık Bakanlığında düzenlenen imza töreninde, taraflar adına Fas Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Abdulali el-Belgiti el-Alevi ve DSÖ Fas Temsilcisi Yves Souteyrand imza attı.

İmza törenininde konuşan DSÖ Fas Temsilcisi Souteyrand, "Startejik iş birliği anlaşması gereğince uygulanacak proje, programın geliştirilmesi ve uygulanması olmak üzere iki merhaleden oluşacak." dedi.

Her bir merhalenin iki yıl sürmesinin beklendiğini belirten Souteyrand, proje kapsamında toplam 6 Milyon Doların Fas'a hibe edileceğini belirtti.

Souteyrand, kaynakların kıtlığı, sağlık bütçesinin az olması ve sağlık hizmetlerinde adaletsizlik gibi önemli sorunlar ile karşı karşıya olmasına rağmen Fas sağlık sisteminde bulaşıcı hastalıklar ile mücadelede önemli adımlar atıldığını kaydetti.

İmza töreninin ardından AA muhabirine açıklamada bulnan Alevi ise "DSÖ'nün küresel programı çerçevesinde ülkelerdeki sağlık sisteminde reform yapılmasını ön gören stratejik iş birliği anlaşması Fas için önemli bir adım. Bu anlaşma ile makul bir maliyetle sağlık hizmetlerine erişimin sağlanması ve hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor." ifadelerini kullandı.

16 alanda uygulanacak projeyi kapsayan stratejik iş birliği anlaşması ile, Fas sağlık sisteminin iyileştirilmesi ve sağlık alanında sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması hedefleniyor.

Haber Ara