Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Eyüp'te toplu açılış töreni

Eyüp'te toplu açılış töreni

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 16:53:41

Eyüp'te toplu açılış töreni
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin ilerlemesi yolunda engeller çıkarıldığını belirterek, "Birileri Türkiye'nin hızını çelme takarak, engel koyarak kesmeye çalışıyor. Kimi terörü kullanıyor, kimi Türkiye karşıtı algı operasyonlarını kullanıyor. Ne olursa olsun yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Eyüp'teki toplu açılış töreninde konuşan Kurtulmuş, ilçeye kazandırılan eserlerin hayırlı olmasını temenni etti.

Kurtulmuş, Eyüp'ün İstanbul'un 1994'ten bu yana en iyi hizmet alan ilçelerinden biri olduğunu belirterek, her seferinde Eyüp'ün kimliğine yakışır şekilde daha ileriye gittiğini söyledi.

Bundan dolayı Allah'a şükrettiklerini anlatan Kurtulmuş, "Bu güzel hizmet binasının Eyüp'e ve güzel insanlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Şehirlerimizin ileriye gitmesi ve hizmetlerin yapılabilmesinin ardındaki en temel unsurlardan birisi, Türkiye'nin devlet millet bütünleşmesiyle yeni Türkiye istikametinde yoluna hızla devam etmesidir." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, her türlü kumpasa ve engele rağmen Türkiye'nin her alanda daha iyiye gittiğini dile getirerek, yatırımların hız kesmeden devam ettiğine dikkati çekti.

Kurtulmuş, 2013, 2053 ve 2071 hedeflerinin devam ettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Birileri Türkiye'nin hızını çelme takarak, engel koyarak kesmeye çalışıyor. Kimi terörü kullanıyor, kimi Türkiye karşıtı algı operasyonlarını kullanıyor. Ne olursa olsun yolumuza devam edeceğiz. Allah'ın izniyle ecdadımızın oluşturduğu büyük medeniyetimizin bize vermiş olduğu güçle medeniyetimizi güçlü bir şekilde yeniden inşa edeceğiz. Köklerimiz üzerinde dünyanın en büyük ülkelerinden birisi olarak yolumuza devam edeceğiz. İnşallah yeni Türkiye daha müreffeh olacak."

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni Türkiye'nin bütün mazlum milletlere daha fazla sahip çıkacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise yerel yönetim anlayışının geçmişinden bahsederek, İslam coğrafyasındaki yerel yönetim sürecini anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminin milat olduğunu dile getiren Topbaş, "Halkla hizmetkar olan bir yerel yönetim anlayışı ortaya çıktı. Halkla bütünleşince başarılara imza atıldı." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de bir dava ve medeniyet hareketinin içinde olduklarını belirterek, hizmete alınan eserlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haber Ara