Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Eyüp Sultan'dan FETÖ'ye uluslararası darbe

Eyüp Belediyesi, kardeşlik anlaşması olan belediyelere İngilizce, Arapça, Fransızca, Rusça, Makedonca, Boşnakça ve Sırpça bir mektupla FETÖ örgütünün acımasızlığını anlatan bir belgesel gönderiyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-04 16:18:19

Eyüp Sultan'dan FETÖ'ye uluslararası darbe
Eyüp Belediyesi, kardeşlik anlaşması olan belediyelere İngilizce, Arapça, Fransızca, Rusça, Makedonca, Boşnakça ve Sırpça bir mektupla FETÖ örgütünün acımasızlığını anlatan bir belgesel gönderiyor.

İslam medeniyetinin önemli merkezlerinden ve İstanbul'un manevi simgesi Eyüp Sultan'da on binlerce vatandaş, 15 Temmuz akşamından bu yana milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara çıkıyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da vatandaşlarla birlikte akşam 21.00'den sabah namazına kadar meydanda bekliyor.

Demokrasi ve milli irade nöbetlerinin yanında uluslararası iletişim çalışmasının da önemli olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, özel bir projeyle FETÖ'ye uluslararası darbe vurmaya hazırlanıyor.

Kardeşlik anlaşmaları bulunan yabancı belediyelere özel bir mektup ve belgesel çalışması hazırladıklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Devlete ait silahlarla milleti acımasızca öldüren, kendi halkını tanklarla ezen, F-16'larla bomba yağdıran acımasız FETÖ yapılanmasının uluslararası alanda doğru tanınmasını hedefliyoruz. Bu bağlamda kardeşlik anlaşmamız olan Fransa'nın Rocherot ve Oleron, Rusya'nın Krasnogverdeyski, Makedonya'nın Üsküp ve Banisa, Bosna Hersek'in Gradaç, Sırbistan'ın Priyepole ve Nijer'in Abalak belediyelerine hem birer mektup, hem de belgesel göndererek, kendi vatanına ihanet eden bu acımasız hainlerin, onlara ne gibi kötülükler yapabileceğini anlatıyoruz" diye konuştu.

"Din kisvesi altında sahtekar bir örgüt"

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın imzalı mektubun bir bölümünde şu ifadelere yer veriliyor; "Terörün dini, ırkı ve milliyeti yoktur. Dünyanın birçok coğrafyasında meydana gelen terör eylemleri hepimizi derinden üzerken, Türkiye'de de meşru hükumeti devirmeye çalışan hain teröristler, vatandaşını tanklarla ezmiş, uzun namlulu silahlarla halkına ateş açmış, F-16'larla meclis binasını bombalamış, Skorsky tipi savaş helikopterleriyle halkını acımasızca taramıştır. Bu hunharca eylemi gerçekleştiren FETÖ örgütünün insanlıkla bir ilgisi yoktur. Din kisvesi altında sahtekar bir hareket örgütlenme biçimiyle yandaşlarını aldatmanın yanında uluslararası arenada sevgi/hoşgörü gibi kavramlar kullanan bu hain yapılanma, dünya tarihinin en aşağılık terör örgütlerinden biri olmakla birlikte, bugüne kadar 17 büyük imparatorluk/Cumhuriyet kurmuş necip milletimizin şanlı tarihinde, en kanlı ayaklanmayı gerçekleştirmiş 6 saat içerisinde 238 masum vatandaşımızın ölümüne, 2 bin 191 masum vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olmuştur. Eyüp Belediyesi olarak, kardeşlik anlaşmamız olan siz değerli belediyemizin de bu kanlı ve acımasız FETÖ örgütünün şehrinizdeki yapılanmasına izin vermemesini, dernek, STK, eğitim kurumu adı altında eli kanlı teröristler yetiştiren bu örgütle ilgili yasal işlem başlatmanızı, kurumunuzca verilen (veriliyor ise) desteğin geri çekilmesini, kendi vatanına karşı bu kadar acımasız olan bu örgütün ülkenize karşı ne gibi kötülükler yapabileceğini düşünmenizi hatırlatmak isteriz."

Haber Ara