Dolar

32,2471

Euro

34,8994

Altın

2.420,13

Bist

10.479,16

Estonya'da yeni Dışişleri Bakanı Kaljurand oldu

Estonya'da yeni Dışişleri Bakanı Kaljurand oldu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 14:38:42

Estonya'da yeni Dışişleri Bakanı Kaljurand oldu
Estonya Başbakanı Taavi Roivas, Dışişleri Bakanlığı'na bu konuda tecrübesi olan Marina Kaljurand'ın getirdiğini duyurdu.

Hükümeti oluşturan Reform Partisi, Başbakan Taavi Roivas'ın önerisine destek vermesiyle Marina Kaljurand, ülkenin yeni Dışişleri Bakanı oldu.

Kaljurand'ın dış politika deneyimine güvendiğini belirten Roivas, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "O (Kaljurand) şahsen çok tecrübeli ve otoritesi yüksek olan bir diplomat. İsrail, ABD ve Rusya gibi devletlerde büyükelçilik görevini yaptı. Çok güvenilir bir meslektaşımız olacak" diye konuştu.

Göreve getirilen Marina Kaljurand ise Başbakanı teşekkür ederek, laik bir Dışişleri Bakanı olmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Gazetecilere konuşan Kaljurand, "Çeşitli organizasyonlar ve uzmanlar dahil ederek Estonya dış politikası başarılı olabilir. Ben bu çizgiyi devam edeceğim. Estonya ve Avrupa güvenliği, transatlantik ilişkilerinin geliştirilmesi ve Rus saldırganlığını engellemek için müttefiklerin varlığının gerektiği en önemli dış politika konuları olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

- Marina Kaljurand kimdir?

Babası Letonyalı, annesi Rus bir aileden gelen 1962 doğumlu Kaljurand, Tartu Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Kaljurand, Estonya'nın Rusya, ABD, İsrail, Kazakistan ve Kanada da büyükelçilik yaptı.

Öğrencilik yıllarında Estonya'da badminton şampiyonu olan 53 yaşındaki Bakan, 2007 yılında ülkesinde yılın devlet adamı ilan edilmişti.

Marina Kaljurand, görevi babasına ait şirketin iflas davası ile ilgili görülen davada mahkeme tarafından sanık olarak kabul edilince görevinden geçen hafta istifa eden Keit Petnus-Rosimannus'dan devraldı.

Haber Ara