Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Estonya'da ABD'li askerlere yönelik ırkçı saldırılar

Estonya'da ABD'li askerlere yönelik ırkçı saldırılar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 15:04:14

Estonya'da ABD'li askerlere yönelik ırkçı saldırılar
Estonya Hava Kuvvetleri Komutanı Jaak Tarien, ülkesine gelen siyahi ABD'li askerlere yönelik ırkçı tavırlardan dolayı utandığını belirtti.

Estonya Hava Kuvvetleri Komutanı Tarien, Afro-Amerikan askerlerin ırkçı saldırılar ile karşılaşmasını sosyal medya üzerinden değerlendirdi. Tarien, ırkçılık yapanları kınayarak, "Estonyamızı savunmaya gelen müttefik güçlerin askerlerine karşı yapılan ırkçılıktan dolayı utanıyorum.Tallinn sokaklarında sözlü ve bazen fiziksel saldırıların nedenini, siyah derili askerlere anlatmakta zorluk çekiyorum. Onlar, Estonya'yı beğenseler de bu tür çirkin tavırları kabul etmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Estonya Hava Kuvvetleri Komutanı, farklı uyruklu insanlara karşı nefret beslemenin kendilerini iyi bir noktaya götüremeyeceğini kaydederek, "Buraya gelen askerler, Estonya için hayatlarını vermeye hazır. Peki ya sen, "vatansever" ırkçı, buna hazır mısın?" şeklinde konuştu.

NATO bünyesinde Estonya'da bulunan Afirka kökenli ABD'li askerlere yönelik sözlü ve fiziksel saldırılar yapıldı. Özellikle Tallinn'deki otellerin önünde ve restoranlarda askerlere yönelik, "Defolup gidin Nijerya'ya" sözleri, Estonya'da ırkçılık tartışmasını alevlendirdi.

Haber Ara