Dolar

32,2819

Euro

34,7858

Altın

2.405,13

Bist

10.245,83

Esnaftan istihdama tam destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı çerçevesinde Konya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 14:57:56

Esnaftan istihdama tam destek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı çerçevesinde Konya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

Programa, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Primler Daire Başkanı Gökhan Tuna, İşkur Konya İl Müdürü Emrah Keleş, SGK Konya İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, İşkur Genel Müdürlüğü İstihdam ve Meslek Uzmanı Ekrem Kayacı ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan katıldı.

Program, KONESOB ziyaretiyle başladı. Birlik Başkanı Ali Osman Karamercan'ı ziyaret eden Genel Müdür Sadettin Akyıl ve beraberindeki heyet, esnaf hakkında bilgi aldı. KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına Konya iş dünyası olarak sonuna kadar destek verdiklerini ve Konya esnafının eleman istihdamı konusunda Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini söyledi.

Program daha sonra Bakanlık temsilcileri ve KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan'ın esnaf ziyaretleriyle devam etti. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl ve beraberindeki heyet esnafların sorunlarını dinledi. Konya esnafına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun selamını getirdiğini söyleyen Genel Müdür Akyıl, devletin son dönemde istihdam, SGK ve vergi teşvikleri konusunda ciddi destekler verdiğini anlattı. Konyalı esnaflarda Bakanlık temsilcilerine ve KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek istihdam seferberliğine eleman alımıyla destek verdiklerini belirtti. Beyaz eşya satıcısı bir esnaf, beyaz eşyada ÖTV indiriminin piyasaları hareketlendirdiğini belirterek teşekkür etti.

Program, Konya Organize Sanayilerinde işyeri ziyaretleriyle devam etti.

Haber Ara