Dolar

32,5231

Euro

34,7980

Altın

2.444,10

Bist

9.915,62

Eski İçişleri Bakanı Ala:

Eski İçişleri Bakanı Ala:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 17:42:46

Eski İçişleri Bakanı Ala:
Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa milletvekili adayı Efkan Ala, "Bizler yapamayacağı sözleri vermeyen, verdiği sözü Allah'ın izniyle mutlaka yapan bir gelenekten geliyoruz. Önümüzde 1 Kasım'dan sonra 4 altın yıl var" dedi.

Ala, Merkez Yıldırım İlçesi Karapınar Mahallesi'ni Değirmenönü Mahallesi'ne bağlayacak Deliçay Köprüsü'nün temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de bütün sosyal kesimlere, çiftçilere, gençlere, emeklilere, çalışanlara yapacakları hizmetlerin listesini sunduklarını belirtti.

Başka listelerin de yapıldığını anlatan Ala, şöyle konuştu:

"Bir farkla, başka listeler de oluyor, bizler yapamayacağı sözleri vermeyen, verdiği sözü Allah'ın izniyle mutlaka yapan bir gelenekten geliyoruz. Önümüzde 1 Kasım'dan sonra 4 altın yıl var. Bursalı kardeşlerim bu altın yılların ne demek olduğunu en iyi bilen ve değerlendiren kardeşlerimizdir. Ne zaman istikrar ve bir üretim iklimi olmuşsa bunu en iyi değerlendiren ilimiz olmuştur. Onun için milli geliri Türkiye ortalamasının iki katı, bazı ülkelerden daha fazla ihracat yapabiliyor, raylı sistemin tüm unsurlarını burada üretebiliyor. Onun için 600 milyon liraya mal olacak o üretimleri, Bursa'da yapıp 300 milyon liraya Türk milletine armağan edebiliyor. Onun için tebrik ediyorum bütün o çalışan kardeşlerimi."

Ala, hizmet için istikrarın önemini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bize hizmet düşer, siz isteyin, Allah'ın izniyle Türkiye'nin imkanlarını, Bursa'nın imkanlarını sizlere sunalım ve o hizmetleri yerine getirelim. Ama sizden bir istirhamımız var. O da bunları yapabileceğimiz bir siyasi iklimi oluşturmanız. Onun adı da istikrardır. Şimdi burada kar tipi boran olsa biz bu temeli atabilir miyiz, o devam etse biz bu köprüyü yapabilir miyiz? İşte fiziki iklim gibi siyasetin iş yapılabilir iklimi de istikrardır. Zaten güven konusunda Allah'ın izniyle bir problem yok çünkü siz bize güveniyorsunuz, biz de size. Ama o güveni de üretime dönüştürecek imkanı bize sizin vereceğiniz istikrar sağlayacak. Onu da Allah'ın izniyle aldığımız zaman bize koşmak düşer."

Gençlerin geleceğinin çok daha iyi olacağını ifade eden Ala, "Çünkü biz onlara çok daha gelişmiş, kalkınmış, bütün özgürlükleri iliklerine kadar yaşayabilen bir Türkiye bırakacağız. Yani daha çok kalkınmış, gelişmiş, yeşil alanı daha çok olan bir Türkiye, değil mi?"diye konuştu.

Haber Ara