Dolar

32,2883

Euro

34,7892

Altın

2.408,83

Bist

10.266,55

Eski CHP Genel Başkanı Baykal:

Eski CHP Genel Başkanı Baykal:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 10:00:15

Eski CHP Genel Başkanı Baykal:
Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, seçimlerin üzerinden 40 gün geçtiğini, bir an önce hükümetin kurulması gerektiğini söyledi.

Baykal, bayram namazını Antalya'da Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı. Cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, tüm Müslümanların ve vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Hüzünlü bir bayram geçirildiğini dile getiren Baykal, "Dünyada, çevremizde yaşanan olaylar, Müslümanların maruz kaldığı büyük acılar, üzüntüler bu bayrama buruk bir tat veriyor. İnşallah en kısa zamanda bu tabloyu değiştirmek nasip olur" dedi.

Baykal, Müslümanların yüzünün Türkiye'de ve dünyada gülmediğini kaydetti.

Koalisyon çalışmalarına değinen Baykal, Türkiye'de bir an önce seçimlerin gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

En kısa zamanda bir hükümetin kurulmasını dileyen Baykal, "Seçimlerin kırkı çıkıyor bugün, 40 gün oldu. Bir an önce hükümeti kurmak lazım. Oyalanmanın, zaman geçirmenin fazla bir anlamı yok. Bir an önce tablo netleşmelidir ve bu belirsizliğe son verip, yeni hükümetin kurulması sağlanmalıdır" diye konuştu.

Belirsizlik döneminin ülkeye, ekonomiye ve siyasete ciddi zararlar verdiğine işaret eden Baykal, daha bir samimiyete ve hızlı davranmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

İnsanların birbirini avutmamasını, oyalamamasını isteyen Baykal, milletin 40 gün önce verdiği talimatın gereğinin sindirilerek yerine getirilmesi ve Türkiye'nin önünün açılması gerektiğini vurguladı.

- CHP'nin tutumu

Gazetecilerin, mensubu olduğu partinin koalisyon çalışmalarına ilişkin tutumunu sorması üzerine Deniz Baykal, herkesin üzerine düşen görevi yapmaya çalıştığını belirtti.

Herkesin sorumluluğunun gereğini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Baykal, "Partimizden kaynaklanan bir sıkıntı görmüyorum. Partimiz iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyor her konuda. Yapıcı ve iyi niyetli tavır sergiliyor ama belirleyici olan başka unsurlar var" diye konuştu.

Baykal, daha sonra basın mensupları ve beraberindekilerle Antalya'daki bir börekçide kahvaltı yaptı.

Haber Ara