Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Eşini öldürdüğü iddia edilen kocanın yargılandığı dava

Boşanmak isteyen eşini silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan tutuklu sanık Recep İnçke'nin yargılanmasına devam edildi- Mahkeme heyeti, KADEM'in davaya katılma talebini kabul etti

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-02 13:19:16

Eşini öldürdüğü iddia edilen kocanın yargılandığı dava
Kağıthane'de boşanmak isteyen eşini silahla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Recep İnçke'nin, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Recep İnçke, ölen Nisa İnçke'nin annesi Caziye ile kardeşleri Bedrettin ve Hasan Ece ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) adına avukatlar da hazır bulundu.

Sanık Recep İnçke, psikolojik durumunun kötü olduğunu, bu nedenle savunmasını daha sonra yapmak istediğini belirtti.

Müşteki avukatı Mustafa Haki Okuducu, Nisa İnçke'nin olay tarihinden önce sanık tarafından şiddet gördüğüne dair raporları mahkemeye sundu.

Sanık avukatı İbrahim Halil Akyavuz da sanığın savunmasının alınmasının ardından beyanda bulunacaklarını ifade etti.

Nisa İnçke'nin kardeşi Sakine Ece ve KADEM vekili avukat Kevser Nur Üyümez, davaya katılma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, müşteki Sakine Ece ve KADEM'in suçtan zarar görme ihtimallerini dikkate alarak, davaya katılma taleplerini kabul etti.

Sanık Recep İnçke'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Duruşma öncesi açıklama

Duruşma öncesi Nisa İnçke'nin ailesiyle birlikte açıklama yapan KADEM üyesi avukatlar, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

KADEM üyesi avukat Betül Yanılmaz, "Sanığın her türlü takdir indiriminden yaralanmak isteyeceğini biliyoruz ve maktulun hatıratına da saygısızlık edeceğinden endişe ediyoruz. Bu nedenle buradayız." dedi.

Nisa İnçke'nin kardeşi Bedrettin Ece de kardeşinin boşanma davasına bir hafta kala öldürüldüğünü aktararak, sanığın cinayeti önceden planladığını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi.


Haber Ara