Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları

Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 21:41:06

Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları
" Almanya'nın başkenti Berlin'de, Esed ve Rus güçlerinin Suriye'deki Türkmenlere karşı yaptığı saldırılar protesto edildi.

Rusya'nın Berlin Büyükelçiliği önünde Türk sivil toplum kuruluşunca düzenlenen gösteride, üzerinde "Kırım, Ukrayna, Suriye-Putin'i kim durduracak", "Saldırgan Putin'i durdurun" ve "Ruslar DAEŞ'i değil, Esed için tehlikeli olan her şeyi bombalıyor" yazan dövizler ile Türk, Azeri ve Doğu Türkistan bayrakları taşındı.

Okunan basın bildirisinde, dünyanın neresinde olursa olsun her zaman ezilenin ve horlananın yanında olunacağı vurgulanarak, "Geçmişte Çeçenistan'da, Kosova'da ve Bosna'da yaşanan, bugün Doğu Türkistan'da ve Gazze'de devam eden zalim, gaddar ve vahşi saldırıların aynısı, Suriye Türkmenlerine yapılıyor. Zalim diktatör Esed'e yardım eden Rus uçakları sivil, kadın, çocuk, yaşlı ve genç demeden bombalar yağdırırken, dünya ve özellikle Batı bu vahşete kör, sağır ve dilsiz kalmaya devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Terör ve teröristin tüm insanlığın ortak düşmanı olduğu vurgulanan açıklamada, "Paris'in göbeğinde bombalar patladığında ayağa kalkan ve bu terörü kınama yarışına giren dünya liderleri, Bayırbucak'ta bir nesil toptan katledilirken neredeler?" ifadeleri kullanıldı.

Gösteri, basın açıklaması okunduktan sonra olaysız son buldu.

Haber Ara