Dolar

32,2578

Euro

35,0659

Altın

2.464,78

Bist

10.319,96

Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına tepkiler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:- 'Bu vahşeti sıradanlaştıranlar, ses çıkarmayanlar en az Esed rejimi kadar suçludur. Biz susmayacağız, kardeşlerimizi terk etmeyeceğiz'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 20:29:39

Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına tepkiler
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği ve 100'den fazla sivilin ölümüne neden olan kimyasal silah saldırısına ilişkin, "Bu vahşeti sıradanlaştıranlar, ses çıkarmayanlar en az Esed rejimi kadar suçludur. Biz susmayacağız, kardeşlerimizi terk etmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, Twitter hesabından yayınladığı mesajında, bugün Esed rejiminin kimyasal silah kullandığı "vahşi" saldırıda, çoğu çocuk ve bebek 100'den fazla Suriyelinin daha yaşamını yitirdiğini belirtti.

Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"Bu vahşeti sıradanlaştıranlar, ses çıkarmayanlar en az Esed rejimi kadar suçludur. Biz susmayacağız, kardeşlerimizi terk etmeyeceğiz. Hiçbir kutsal tanımayan rejim, suçlarının hesabını mutlaka verecek. Bugün katledilen insanlık, bir gün ayağa kalkıp bu zulmü bitirecek."

Haber Ara