Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Erzincanlı Gazeteciler Birliği'nden darbe girişimine kınama

Erzincanlı Gazeteciler Birliği (ERGAB) Başkanı Sedat Sevim, darbe girişimine karşı büyük tepki göstererek, 'Darbecileri lanetliyor. Aziz milletin iradesinin üzerinde başka bir irade tanımıyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-21 16:18:05

Erzincanlı Gazeteciler Birliği'nden darbe girişimine kınama
Erzincanlı Gazeteciler Birliği (ERGAB) Başkanı Sedat Sevim, darbe girişimine karşı büyük tepki göstererek, "Darbecileri lanetliyor. Aziz milletin iradesinin üzerinde başka bir irade tanımıyoruz" dedi.

ERGAB Başkanı Sedat Sevim yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "15 Temmuz 2016 gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bulunan azınlık bir vatan haini tarafından, ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmış, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza suikastlar tertip edilmiş, darbeye karşı tepki göstermek için meydanlara inen aziz Türk milletinin üzerine havadan ve karadan ateş açılmıştır.

15 Temmuz gecesi nereye gideceği belli olmayan karanlık uzun bir gece yaşanmış ve sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ülkemiz aydınlığa çıkmıştır.

Bu ihaneti tezgahlayan bu terörist çetenin hukuk çerçevesi içerisinde yargılanarak, en ağır cezayı alacağına yürekten inanıyor, anti demokratik tüm girişimlerin karşısında kararlılıkla duracağımızı belirtiyor, darbecileri lanetliyor, Aziz milletin iradesinin üzerinde başka bir irade tanımıyoruz.

Hainlerin darbe girişimi karşısında, kararlılığı ile halka cesaret veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile tüm Siyasi Partilerimizin Genel Başkanlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, emniyetimize ve medya mensuplarımız ile meydanlara inerek canı pahasına darbe girişimine karşı tepki gösteren aziz milletimize teşekkür ediyoruz.

Bu birlik ve beraberliğin, bundan sonra da sağduyu ile devam ederek, ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara atmadan, demokrasiyi ve toplumsal huzurun sonuna kadar savunulmasını temenni ediyoruz.

Sorunlarımızın çözümü, demokratik cumhuriyetten ve anayasal meşru zeminde siyasal mücadeleden geçmektedir.

Erzincan Gazeteciler Birliği olarak, her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında, Cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, demokratik ve sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu, ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Darbeye karşı onurlu mücadele vererek şehadet şerbeti içen vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Haber Ara