Dolar

32,5181

Euro

34,9059

Altın

2.436,49

Bist

9.915,62

Ermenek'teki maden faciası davası

Ermenek'teki maden faciası davası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 10:52:48

Ermenek'teki maden faciası davası
Ermenek ilçesindeki kömür ocağında geçen yıl 28 Ekim'de 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili 3'ü tutuklu 16 sanığın yargılanmasına iddianamenin okunmasıyla başlandı.

Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin duruşma salonuna gelmesiyle madenci yakınları, tutuklu sanıklar Saffet Uyar, Abdullah Özbey ve Ali Kurt'a tepkilerini artırdı.

Bazı madenci yakınları, "Bir kara kömüre evlatlarımızı değiştiniz", "Nasıl aldınız kuzularımızı?, "Benim iki yavrum gitmiş, nasıl sakin olabilirim?", "Bunlar yargılanmasın, o maden ocağına, mezara gitsinler", "Yavrum toprağın altında çürüdü, bunlar da hapislerde çürüsün", "Sekiz aydır sıkıntı yaşıyoruz", "Bir tas çorbayı ocakçılardan kıskandınız", "Biz yandık, siz de yanın" diyerek sanıklara tepki gösterdi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Başarı, ailelerin acısını anladığını ancak sanıkların yargılanmaları gerektiğini belirterek, madenci yakınlarını sükunete davet etti.

- "Bu yargılamanın sonunda herkes hak ettiğini bulacak"

Sanıklar salonda olmadan yargılanamayacaklarını ifade eden Başarı, şunları söyledi:

"Yargılamanın devam etmesi için ortamın uygun olması lazım. Biz kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Hakaret olmasın. Bu şekilde yargılamaya devam edemeyiz. Bu yargılamanın sonunda herkes hak ettiğini bulacak. Herkesin hak ettiğini bulması için de bu yargılamanın olması lazım. Lütfen sessiz olalım. Duruşma bugün tamamlanamazsa önümüzdeki günlerde devam edecek.

Daha sonra değerlendirip ara karar vereceğiz. Sağlıklı şekilde dinlememiz lazım."

- İddianamede evlatlarının ismini duyan madenci yakınları ağladı

Mahkeme heyeti, avukatların, iddianameyi bildikleri, yargılamanın daha hızlı yapılabilmesi için özetinin okunması ya da okunmuş sayılması talebini kabul etmedi.

İddianamenin okunmasıyla 3'ü tutuklu 16 sanığın yargılandığı dava başladı. Bazı madenci yakınları, okunanları duyamadıklarından yakındı. Bunun üzerine iddianame, mikrofonla okunmaya başlandı.

İddianame okunurken evlatlarının isimlerini duyan bazı madenci yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Duruşma salonunda sağlık ekipleri de hazır bulunuyor.

Haber Ara