Dolar

32,2188

Euro

35,0297

Altın

2.503,92

Bist

10.643,58

Erdoğan'dan ilk yorum: İlişkileri ciddi manada etkiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman parlamentosunda alınan karanın Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyeceğini söyledi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-02 15:25:10

Erdoğan'dan ilk yorum: İlişkileri ciddi manada etkiler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman parlamentosunda alınan karanın Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 olaylarına "soykırım" nitelemesi yapan yasa tasarısının Alman parlamentosunda kabul edilmesinin Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyeceğini açıkladı. Resmi temaslarda bulunmak için Kenya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, "Başbakan ile bir telefon görüşmem oldu. Bunun neticesinde ortak kanaatimiz, ilk adımımız büyükelçiyi istişarelerde bulunmak üzere Türkiye'ye çağırmak. Şuanda Alman parlamentosunun aldığı bu karar aslında Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek olan bir karardır. Döndükten sonra oturup değerlendirmesini yapacağız, nasıl bir adım atarız bunu konuşacağız ve ondan sonra asıl atmamız gereken adımları atacağız. Büyükelçinin gelişi ve Alman parlamentodaki metinlerin değerlendirilmesi, dönene kadar Dışişleri'nden arkadaşlar bunu yapacaklar ve ondan sonra kararımızı vereceğiz" dedi.

Haber Ara