Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Engelli yüzücüler Avrupa'da derece için kulaç atacak

Engelli yüzücüler Avrupa'da derece için kulaç atacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 11:41:37

Engelli yüzücüler Avrupa'da derece için kulaç atacak
HANİFE SEVİNÇ - Engelliler kategorisinde katıldıkları Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda, İstanbul Boğazı'nı 1 saat 13 dakikada geçerek birinci olan 17 yaşındaki Uğurcan Özer ve üçüncülüğü elde eden 14 yaşındaki Necmi Kaan Çavuşer, 2016'da Portekiz'de yapılacak Avrupa şampiyonasında da derece almak için her gün kulaç atıyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 27'ncisi düzenlenen İstanbul Boğazı'ndaki Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün engelli sporcularından Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 aydır profesyonel olarak yüzdüğünü söyledi.

Özer, 25 metrelik ve kalabalık havuzlarda çalıştığını belirterek, 1,5 yıldan bu yana bu kulübe bağlı olduğunu, sadece sporcuların olduğu bir havuzda yüzmenin kendisi açısından olumlu sonuç verdiğini anlattı.

Yüzme spora başlamadan önce vaktini evde bilgisayar başında geçirdiğini ifade eden Özer, sporla hayatının değiştiğini söyledi. Özer, şöyle devam etti:

"Hayata bakış açım değişti. Kendimi daha önemli hissediyorum. İleride büyük başarılara imza atabileceğimi düşünüyorum. Boğaz yarışında birinci olduğumda çok sevindim. Çok kalabalıktı. Neredeyse insanların yüzde 80'i suya girdikten sonra biz girdik. Onları geçmek zorunda kaldık. Gerçekten güzel başarıya imza attık. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa şampiyonası. Barajı geçiyorum. Rakiplerimi birer birer geçeceğime inanıyorum. Sınırlarımı aşabileceğime inanıyorum."

Necmi Kaan Çavuşer de, yaklaşık 4 yıldır yüzdüğünü belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'ne 1,5 ay önce transfer olduğunu söyledi.

Üçüncülük derecesinin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Çavuşer, "Daha önce böyle bir yarışmaya katılmamıştım. İzmir Foça'da açık deniz yarışmasında normaller arasında 6. olmuştum. Avrupa barajına az bir saniyem kaldı. Barajı geçip orada final yüzeceğime inanıyorum" dedi.

- "Madalya almak istiyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başantrenörü Duran Arslan, sporcularının 6,5 kilometrelik uzun ve zor bir parkuru geçtiklerini belirtti.

Uğurcan Özer'in, yetenekli bir sporcu olduğunu ifade eden Arslan, "Çok çalışıyor. Bu alanda Avrupa'da ve dünyada madalya almak istiyor. Boğaz yarışlarında birinci olurken, normallerdeki kategoride ise dördüncü geldi. Bir engellinin sağlam bireyleri geçerek dördüncü olması bizi gururlandırıyor" diye konuştu.

Arslan, Özer ve Çavuşer'in, Nisan 2016'da Portekiz'de yapılacak Avrupa şampiyonasına katılmak için hazırlandıklarını ifade ederek, "Engelliler arasında olacak bu yarışa girmelerini istiyoruz. Yarışmada bedensel ve zihinsel görme engelliler de yer alacak. Hazırlık için uzun bir zamanımız var. Amacımız sadece yarışmaya katılmak değil, engelli yüzücü Beytullah Eroğlu gibi sporcular yetiştirebilmek, madalyamızı alabilmek, bayrağımızı dalgalandırabilmek" şeklinde konuştu.

Bu sporcuların Rio'da yapılacak olimpiyat şampiyonalarına klasifikasyon ölçümleri yapılmadığı için katılmayacağını dile getiren Arslan, Türkiye'de klasifikasyon ölçümü yapacak yetkilinin olmadığını, bu ölçümleri yapan yüzücülerin uluslararası yarışmalara katılabildiğini anlattı.

Haber Ara