Dolar

32,3526

Euro

34,7766

Altın

2.392,62

Bist

10.247,93

Engelli oğluna 30 yıldır bebek gibi bakıyor

Engelli oğluna 30 yıldır bebek gibi bakıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-07 12:13:49

Engelli oğluna 30 yıldır bebek gibi bakıyor
SERHAT ZAFER/ÇETİN KARAÇOBAN - Sivas'ın Ulaş ilçesinde doğuştan bedensel engelli olarak dünyaya gelen ve doktorların yaşama umudu vermediği oğlunu pamuklara sararak büyüten anne, 30 yıldır oğlunun tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Esentepe Mahallesi'nde yaşayan Melek ve İbrahim Keskin çiftinin dördüncü çocuğu olan Murat Keskin, 30 yıl önce bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Doktorlar, prematüre olarak 1 kilogram ağırlığında dünyaya gelen Murat bebeğin yaşama ihtimalinin çok zayıf olduğunu ailesine bildirdi. Yaklaşık 1 hafta kuvözde kalan bebeğini evine götüren anne Melek Keskin, pamuklar içerisinde büyüttüğü oğlunu yaşama bağladı.

AA muhabirine açıklama yapan 60 yaşındaki anne Melek Keskin, yürüme ve konuşma güçlüğü çeken oğlu Murat'a 30 yıldır bir bebek gibi baktığını söyledi. Zamanının büyük kısmını oğluyla geçirdiğini anlatan Keskin, şöyle devam etti:

"Murat 7 aylık olarak dünyaya geldi, pamuğun içerisinde yaşattık. Öldürmeyen Allah öldürmüyor ve beraber yaşıyoruz. Ayakkabının içerisine koyarak tarttık ve 1 kilogram olarak dünyaya gelmişti. Hastanede 1 hafta kaldı ve doktorlar ile çevremdekiler 'Ölür' dediler. Doktora çok götürdük, getirdik. Pamuğun içerisine koyup elini kolunu sarıyordum, parmakları, elleri ve yüzü yok gibiydi. Rabb'im bize bağışladı."

Oğlunun zihinsel engeli bulunmadığını dile getiren Keskin, oğlunun çok tatlı ve zeki bir çocuk olduğunu belirtti.

- "Hiçbir zaman 'Of' demedim"

Memur emeklisi olan eşinin zaman zaman çalışmak için ilçe dışına çıktığını ve oğlunun tüm ihtiyaçlarını kendisinin giderdiğini ifade eden Keskin, "Sabah kalkıyoruz, kahvaltısını yaptırıyorum ve daha sonra yere yorgan sererek üstünde hareketler yaptırıyorum. Kaldırıp indirmek zor oluyor, kaderimize boyun eğip çekiyoruz. Her şeye rağmen hiçbir zaman 'Of' demedim." dedi.

Dört çocuğu olan Keskin, ayrıca dört gebeliğinin de düşükle sonuçlandığını anlatarak şunları söyledi:

"Onların sevgisini Murat'a verdim. Bir annenin evladı için yapması gereken her türlü fedakarlığı yapıyorum. Çocuklarını atan anneler var, bunlar nasıl anne ben anlamıyorum. Evlat hiçbir şeye benzemez, ne anneye ne babaya. Doktorlar hep 'Ölür, bunun yaşaması imkansız' dedi. Murat'ı şimdi gören doktorlar tanımıyorlar. Her şeyden tatlı, evlat hiç ayrılmıyor ki hepsi aynı. Evlat hiçbir şeye benzemez, ne dünya malına ne paraya pula. Çalışırım, dilenirim, yine çocuğuma bakarım."

- Oğlu için okuma ve yazma öğrendi

Keskin, daha önce okuma yazma bilmediğini, kendi imkanlarıyla öğrendiği okuma yazmayı oğluna da öğrettiğini aktararak "Murat harflerin hepsini tanıyor ve biliyor. Harfleri birleştirerek okuyor, alkışlıyorum ve buna çok seviniyor." diye konuştu.

Oğlunun da kendisini çok sevdiğine işaret eden Keskin, "Murat, 'Anneler Günü oldu, benim paramla halılarını yıkat' dedi. Hiç aklıma bile gelmezdi, beni düşünüyor diye çok sevindim ve duygulandım." dedi.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmayı hayal ediyor

Engeli nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Murat Keskin ise fedakarlığından dolayı annesine teşekkür etti. Keskin, televizyonda gördüğünde çok heyecanlandığı ve sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmayı çok istediğini kaydetti.

Haber Ara