Dolar

32,1111

Euro

35,0768

Altın

2.524,61

Bist

10.643,58

Enerji alanında Ar-Ge desteği alacak üniversiteler açıklandı

YEVDES Projesi kapsamında üniversitelerin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında geliştirdikleri 56 farklı Ar-Ge başvurusu değerlendirildi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-08 10:45:35

Enerji alanında Ar-Ge desteği alacak üniversiteler açıklandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla yürüttüğü "Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) Dördüncü Bileşeni" kapsamında enerji ve enerji verimliliği alanında geliştirilen Ar-Ge projelerine yönelik teknik destek başvuruları sonuçlandı.

AA muhabirinin, YEVDES takım lideri Zoran Morvaj'dan aldığı bilgiye göre, 56 farklı proje başvurusu değerlendirmeye alındı.

Bakanlığın AB finansmanıyla yürüttüğü "Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) Dördüncü Bileşeni" kapsamında geliştirilen Ar-Ge projelerine yönelik teknik destek başvurularına ilişkin sonuçlar açıklandı.

Bu kapsamda, toplam 12 araştırma grubuna uzman desteği sağlanacak, 6 araştırma grubu da yurt dışı çalışma ziyaretlerine katılarak yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında en iyi uygulama örneklerini yerinde gözlemleme fırsatı bulacak.

Değerlendirmede, üniversitenin kurumsal kapasitesi ve geçmiş proje deneyimi, proje koordinatörü ya da takım lideriyle ilgili bilgiler, araştırma grubunun diğer üyeleriyle ilgili bilgiler, ulusal Ar-Ge öncelikleri ve stratejileri bağlamında önerilen projenin sağlayacağı öngörülen faydalar ve araştırma gruplarının proje sonuçlarının yaygınlaştırılmasına ilişkin planları gibi faktörler dikkate alındı.

Desteklerden yararlanmaya hak kazanan ekiplerin 1 Temmuz'a kadar başvurularını teyit etmesi gerekiyor.

Herhangi bir araştırma grubunun destekten vazgeçmesi ya da proje ekibi tarafından talep edilecek evrakları zamanında iletmemesi durumunda, yedek listedeki araştırma grupları desteklerden yararlanma hakkı kazanacak.

Teknik destek hizmeti Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) liderliğindeki konsorsiyum tarafından sağlanan proje yaklaşık 4,5 milyon avro bütçe ve 30 ay süreyle uygulanacak.

Değerlendirme sonuçlarına ve kazananlar listesine projenin internet sitesi "www.yevdes.org"dan ulaşılabilecek.

Haber Ara