Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Endonezya'da sahur konvoyu

Endonezya'da sahur konvoyu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 12:42:44

Endonezya'da sahur konvoyu
Endonezya'da gençler, her ramazan ayının son iki haftası motosiklet ve otomobilleriyle şehir turu yaparak, ulaştıkları yoksullara sahur yemeği dağıtıyor.

"Sokakta Sahur" sloganıyla sosyal medya aracılığıyla örgütlenen, çoğu lise çağındaki Endonezyalı gençler, harçlıklarını bir araya getirerek yoksullar için yemek satın alıyor.

Yüzlerce motosiklet ve otomobilden oluşan konvoy yola çıkmadan havai fişek atılıyor. Daha sonra sokak sokak gezerek yoksullara sahur yemeği ikram eden gençler, yol kenarında onlarla beraber sahur yapıyor.

Yemek ikramından faydalanmak isteyenler ise sahur vakti yaklaştığında yol kenarında gençlerin oluşturduğu konvoyu bekliyor.

"Sokakta Sahur" etkinliğine katılan Reza Abdullah, bütün okulun organize olduğunu belirterek, "Yardıma muhtaç insanlara yardım edebilmek için arkadaşlarımızla organize olarak para topladık. Toplanan paralarla sahurluk yiyecek aldık. Bu yiyecekleri gelenek haline gelen Sokakta Sahur etkinliği ile yardıma muhtaç insanlara dağıttık. Paylaşma duygusu çok güzel" diye konuştu.

Endonezya'da adet haline gelen etkinlik, paylaşmayı öğrettiği için okullar ve devlet tarafından da destekleniyor.

Haber Ara