Dolar

32,5371

Euro

34,8354

Altın

2.443,65

Bist

9.915,62

Efsane boksör Muhammed Ali'nin vefatı

Efsane boksör Muhammed Ali'nin vefatı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-04 17:09:28

Efsane boksör Muhammed Ali'nin vefatı
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, solunum yollarındaki rahatsızlık sebebiyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsanevi boksör Muhammed Ali'nin hayatı boyunca verdiği mücadelelerle hatırlanacağını ve özleneceğini ifade etti.

Başbakan Renzi, sosyal paylaşım platformu Twitter'daki kişisel hesabına yazdığı mesajda, "Hızı ve gücüyle, sivil haklar ve hastalıklara karşı verdiği uzun mücadeleyle, özlenecek." ifadesini kullandı.

Ali'nin vefatı, İtalyan basınında da geniş yankı uyandırırken, ülkenin önde gelen yüksek tirajlı gazeteleri ve haber programlarında ilk sırada duyuruldu.

Ülkenin yüksek tirajlı spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, Muhammed Ali'nin ölümünü kendisinin ünlü sözü "Kelebek gibi uçar, arı gibi sokarım" ile duyurdu.

Corriere dello Sport ve La Stampa gazeteleri de efsanevi boksörün vefatını, "Güle güle boksun kralı: Muhammed Ali" başlığıyla okuyucularına aktardı. Haberlerde, Ali'nin hayatındaki başarı kesitlerine de yer verildi.

La Repubblica gazetesi de "Güle güle en büyüğe. Muhammed Ali öldü. Ringlerin kralı, sivil hakların şampiyonu" başlığını attı.

Haber Ara