Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Edremitli tek yürek haykırdı: 'Ülkemizi böldürtmeyeceğiz!'

İstanbul'da yaşanan bombalı terör eyleminin ardından, Balıkesir'in Edremit ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı ve teröre lanet okundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 15:03:42

Edremitli tek yürek haykırdı: 'Ülkemizi böldürtmeyeceğiz!'
İstanbul'da yaşanan bombalı terör eyleminin ardından, Balıkesir'in Edremit ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı ve teröre lanet okundu.

Ülkenin her köşesinden teröre lanet yağarken, Balıkesir'in Edremit ilçesinde de binlerce kişinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı ve terör lanetlendi. Edremit Kaymakamlığı ve Edremit Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen basın açıklaması programına, AK Parti, CHP ve MHP Edremit İlçe Teşkilatları da destek verdi. Binlerce kişi, ellerindeki terör karşıtı pankartlar ve Türk baraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Şehitler adına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, kürsüye gelerek konuşma yaptı. Sırmalı, "Kuvayi Milliye şehri Balıkesir'den, Edremit'ten, teröre karşı tepkimizi dile getirmek için bugün buradayız. Bugün burada polisimizin yanında olduğumuzu göstermek, vatanımıza, milletimize, şehitlerimize olan saygımızı göstermek için buradayız. 10 Aralık günü İstanbul'da güvenlik güçlerimize, sivillerimize yönelik yapılan alçakça ve haince saldırıyı lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bunu yapanlar en ağır cezalarla cezalandırılacaktır. Milletimizin birlik ve beraberliğine göz dikenlere en iyi şekilde cevap verilecektir." dedi.

Daha sonra konuşan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise, "Herkes ama herkes kendisiyle yüzleşmeli ve kararını o doğrultuda vermelidir ve unutmamalıdır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni dünyanın tüm emperyalist devletleri birleşse de böldürmeyeceğiz. Terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve Türk Milletine baş sağlığı; yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, protokol mensupları, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarına karanfiller takdim etti. Cumhuriyet Meydanı'nda, mitingin ardından lokma hayrı yapıldı.

Haber Ara