Dolar

32,2669

Euro

35,0660

Altın

2.475,31

Bist

10.483,60

'Dünya şampiyonasında çok başarılı olduk'

'Dünya şampiyonasında çok başarılı olduk'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-08 13:27:04

'Dünya şampiyonasında çok başarılı olduk'
ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, ABD'nin Houston kentinde düzenlenen dünya şampiyonasını birer altın ve bronz madalyayla tamamlamalarına karşın milli takımı başarılı bulduğunu söyledi.

Taşpınar, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne yaptığı ziyarette, federasyonun faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin Houston kentinde 20-29 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen dünya şampiyonasını takım halinde 68 puanla 17. sırada tamamladıklarını anlatan Taşpınar, geçen yıl 9 puanla 45. sırada olduklarını anımsattı.

Geçen yıla oranla yükseliş gösterdiklerini belirten Taşpınar, göreve geldiklerinde camiada sporcu bulunmadığına dikkati çekerek, "ABD'nin Houston kentindeki dünya şampiyonasında çok başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Çünkü sıfırdan başladık ve bugünlere geldik" dedi.

Taşpınar, göreve geldiklerinde halterin 32 ilde faal olduğunu bu sayıyı 63'e çıkardıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu kolay olmadı. Halter branşı için çok rahat sporcu bulunmuyor. Bugüne kadar bir elin parmakları kadar sporcuyla halter dönmüş. Çünkü bizim yönetimimiz sıfırdan başladı. Çok büyük bir başarı elde ettik. ABD'de kadınlarda 3, erkeklerde ise bir kota almayı başardık. Halterde geçen yıl, yok olan bir yıldı. Şu halimizle bile olimpiyatlarda madalya beklentimiz var."

-"Televizyonlarda amatör branşlar tanıtılsın"

Taşpınar, insanların amatör branşlar konusunda bilgisi bulunmadığını belirterek, televizyon kanallarında günde bir saat spor tanıtımı yapılması gerektiğini savundu.

"Türk milletine ne verirseniz onu alır" diyen Taşpınar, "Kanunla olur mu olmaz mı bilmiyorum ama televizyon kanallarına günde bir saat amatör branşı tanıtma zorunluluğu getirilsin. Bu bir öneri. Çünkü ben futbol dinlemek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Televizyonlara kapatma cezası verildiğinde belgeseller yayınlandığını hatırlatan Taşpınar, "Bu durumda kanallara amatör branşları bir saat tanıtma cezası verelim. Amatör branşları anlatsınlar. Futbolda 90 dakika bitiyor, bir hafta yorum ve dedikodu dinliyoruz. Cezaya gerek yok, zorunluluk getirilsin. Türk milletine amatör branşlar verilirse onu alır. Sürekli futbol veriliyor onu alıyor" diye konuştu.

Eskiden boks, halter ve güreş gibi branşların yazarları olduğunu belirten Taşpınar, şöyle devam etti:

"Şimdi yok. Futbol yazmak için de artık maça gitmeye gerek yok. Ancak amatör branşları yazmak için o branşı yaşamanız gerekiyor. Türkiye'de her şey izlenmeyle ölçülüyor. Yetkililerin bunun önünü açmasını istiyoruz. Televizyonlarda amatör branşları görmek istiyorum."

-"Olimpik sporculara haksızlık yapılıyor"

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, olimpiyatlarda madalya alan sporcuların yılın spor adamları değerlendirmesinde listeye konmadığını, bu sporculara haksızlık yapıldığını söyledi.

Olimpiyatlar gibi çok büyük bir organizasyonda madalya almış sporcuların Türkiye'de hakkını alamadığını anlatan Taşpınar, şunları kaydetti:

"Bunların hakkı değil mi? Bir Hamza (Yerlikaya), bir Halil (Mutlu) ve bir Naim (Süleymanoğlu) kolay yetişmiyor. Gazeteler bu çocukların başarılarını dahi yazmıyor. Bazı şeylerle, seçimle olmaz. Olimpiyat şampiyonu listeye bile konmuyor. Bunu aşmak çok zor. Taşıma suyla değirmen dönmez. Türkiye'de spor kültürü ve spora bakış açısı bu."

Haber Ara