Dolar

32,3454

Euro

34,7636

Altın

2.392,63

Bist

10.248,91

Dünya Çocuk İstismarını Engelleme Günü

Dünya Çocuk İstismarını Engelleme Günü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 22:22:14

Dünya Çocuk İstismarını Engelleme Günü
Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM), Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, "Tüm dünyada kadın ve çocuklar orantısız şiddete maruz kalıyor ve kadın haklarının tanınmaması cinsiyet temelli şiddete neden oluyor" dedi.

BM Cenevre Ofisin'de Türkiye'nin sponsorluğunda çocuk istismarının engellenmesine yönelik düzenlenen etkinlikte konuşan Çarıkçı, Dünya Kadınlar Zirvesi Vakfı'nı çocuğa yönelik şiddetin engellenmesi konusundaki çalışmaları nedeniyle tebrik etti.

Çocuk istismarının ve çocuğa yönelik şiddetin engellenmesi konusunda Türkiye'de yürütülen "Çocuk Bedenime Dokunma" gibi kampanyalardan örnekler veren Çarıkçı, özellikle de kız çocuklarının haklarının korunması için özel bir çaba harcandığına dikkati çekti.

Çocuğa yönelik şiddetin kadına yönelik şiddetten ayrı düşünülemeyeceğini belirten Çarıkçı, tüm dünyada kadın ve çocukların orantısız şiddete maruz kaldığını ve kadın hakların tanınmamasının cinsiyet temelli şiddete neden olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin kadına yönelik şiddetle mücadeleyi ciddiye aldığını, bu konuda hala çözülmesi gereken sorunlar olduğunu aktaran Çarıkçı, kadına ve çocuğa yönelik şiddete son vermek için çabaların devam ettiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler'in, Türkiye'nin girişimiyle 11 Ekim tarihini "Dünya Kız Çocukları Günü" ilan ettiğini hatırlatan Çarıkçı, uluslararası toplumun çocuk haklarının korunmasında birlik içinde hareket etmesinin önemine değindi.

Bu arada, 20 Kasım ise her yıl Dünya Çocuk Hakları günü olarak kutlanıyor.

Haber Ara