Dolar

32,3492

Euro

34,8361

Altın

2.404,40

Bist

10.276,88

DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni

DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-19 16:31:27

DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2071 yılında Malazgirt Zaferi'nin 1000. yılı kutlanacak. İnşallah bugün doğan yavrularımız Türkiye'yi Allah'ın izniyle küresel bir güç yapacak. Dünyada söz sahibi bir Türkiye'nin ayak sesleri geliyor, bunu duyuyoruz." dedi.

Eroğlu, Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen, Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine değinerek, 15 Temmuz gecesinden itibaren tüm Türkiye'de olduğu gibi Bartın'da da vatandaşların demokrasiye sahip çıktığı söyledi.

Demokrasiye sahip çıkan herkese teşekkür eden Eroğlu, bakanlığın kapılarını kilitleyerek bütün birimleriyle kente geldiklerini vurguladı.

Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Size hizmet etmek bize ibadettir. Sizler bu demokrasi mitinglerinde gerçekten büyük bir destek verdiniz. Dimdik ayakta durdunuz. Maalesef 15 Temmuz'da FETÖ, belki de tarihimizdeki en hain, en alçak bir darbe girişiminde bulundu. Allah bizleri korudu. Aziz milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, milletimizin direnişi karşısında bu darbe girişimi püskürtüldü. Önümüzdeki günler Türkiye için daha aydınlık olacaktır. Mazallah bu darbe girişimi başarılı olsaydı, Türkiye'yi tamamen parçalayacaklardı, Suriye'ye çevireceklerdi ama onların hesabı tutmadı. Bu hainlerin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Onları hüsrana uğrattı."

Anadolu insanının asırlar boyu hür yaşadığını ve hür yaşayacağını dile getiren Eroğlu, bu şanlı bayrağın bu topraklarda ilelebet dalgalanacağını, ilelebet ezanların okunacağının altını çizdi.

Milletin, FETÖ, PKK, PYD ve DAEŞ'i maşa olarak kullanan bazı ülkelere de gereken dersi verdiğini aktaran Eroğlu, "Çünkü bu millet büyük bir millettir. Tarihinde esaret altında kalmamış tek millet Türk milletidir. İşte milletin farkı bu. Merak etmeyin bu milletin, bu ülkenin, bu devletin bahtı açık. Cumhurbaşkanımız 3 büyük hedef gösterdi. Büyük hedefi olmayan milletler, tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur." diye konuştu.

Türkiye'nin, şanlı millet olarak büyük hedefleri olduğuna değinen Veysel Eroğlu, birinci büyük hedefin cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te, Türkiye'nin dünyadaki 10 büyük ekonomi arasında yer alacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, bu milleti bir ve beraber oldukça hiçbir gücün parçalayamayacağını belirterek, "Hiçbir düşman çizmesi bu mukaddes toprağa basamaz. 2053'te İstanbul'un fetih yıl dönümü kutlanacak. Milletlerin tarihinde 50-100 yıllar kısa dönemlerdir. 2071 yılında Malazgirt Zaferi'nin 1000. yılı kutlanacak. İnşallah bugün doğan yavrularımız Türkiye'yi Allah'ın izniyle küresel bir güç yapacak. Dünyada söz sahibi bir Türkiye'nin ayak sesleri geliyor, bunu duyuyoruz. Milletimiz çok daha güçlü olacak, çok daha ileri gidecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından temeli atılan projelerin yüklenici firmalarla bitiş tarihlerinin belirlendiği sözleşmeler imzalandı.

Bazı projelerin de toplu açılışının yapıldığı törende, Orman Köylülerine Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları dağıtıldı. Bu sertifikaları alan çiftçilere ayrıca gelir getirici ceviz gibi ağaçların yer aldığı ağaçlı alanlar tahsis edildi.

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden ve burada İl Başkanı Hüseyin Manav ve partililerle sohbet eden Bakan Eroğlu, daha sonra Valilik Salonunda basına kapalı olarak düzenlenen Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Haber Ara