Dolar

32,5095

Euro

34,9139

Altın

2.441,81

Bist

9.915,62

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 21:38:54

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, Türkiye'de korkunun değil, barış ve özgürlüğün egemen olması gerektiğini kaydetti.

Sanlı, Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bölgenin ve ülkenin temel beklentisinin, "güven içerisinde özgürce yaşamak" olduğunu ifade etti.

Saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin yaşamı boyunca barış ve demokrasi mücadelesini verdiğini ifade eden Nail Sanlı, şunları kaydetti:

"Barış için mücadele eden Elçi'nin öldürülmesinin üzerinden günler geçmesine rağmen karanlık güçlerin işlediği cinayet aydınlanamamıştır. Yaşanılan bu karanlık cinayetin azmettiricileri ve faillerinin bir an önce adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Yaşadığımız bu ülkede artık korku değil, barış ve özgürlük egemen olmalıdır. Artık ülkemizde acının, gözyaşının, akan kanın durması en büyük arzumuzdur.

Elçi'nin başta ailesi olmak üzere, Türkiye Barolar Birliği'nin, tüm meslek kuruluşlarımızın ve halkımızın başı sağ olsun."

Haber Ara