Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler

Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-30 19:28:16

Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler
Muğla'da avukatlar, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, iki polisin şehit olduğu terör saldırısına tepki gösterdi.

Muğla Adliyesi önünde toplanan Muğla Barosu üyesi avukatlar adına konuşan Baro Başkanı Cumhur Uzun, tüm terör saldırıları gibi bu kalleş saldırının da hukuka, demokrasiye, insan haklarına ve kardeşliğe yapıldığını söyledi.

Tarifsiz bir acı ve üzüntü içerisinde olduklarını belirten Uzun, "Sur ilçesinde, hain eller bir meslektaşımızı ve orada görev yapan 2 polisimizi katlettiler. Bunu alçakça, haince yaptılar. Kim yaptı, neden yaptı henüz bilmiyoruz. Kim ve neden yaparsa yapsın, insan yaşamını yok eden hiçbir anlayışın haklılığı yoktur ve olamaz" dedi.

Öldürülen Tahir Elçi'nin Kürt ve Türk toplumunun kardeşçe, barış içinde ve tek bir ülke çatısı altında yaşaması için barış ve kardeşlik elçiliği yaptığını ifade eden Uzun, "Son anki sözlerine kadar barış ve kardeşlikten bahsediyor, 'silahlar sussun, kardeşçe barış içinde yaşayalım' diyordu. Bir de hukuk istiyordu. Burada sıkılan kurşunlar, Türkiye'nin kardeşliğine ve barışa sıkıldı" diye konuştu.

Uzun, aynı olayda 2 polisin de şehit edildiğine dikkati çekerek, "Polislerimiz vatanını, halkını korumak uğruna yaşamlarından oldular. Babaydılar, kocaydılar, evlattılar. Onların da sevenleri, aileleri vardı. Kahrolası hainler onları da yok ettiler" dedi.

Konuşmaların ardından avukatlar saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.

- Fethiye

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin Sur ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybetmesi ve 2 polisin şehit edilmesi, Fethiye'de de protesto edildi.

Terör saldırısına tepki gösteren Muğla Barosu'na bağlı avukatlar, Fethiye Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Ali Bergamalı, 8 Kasım'da Sur ilçesinde hain ellerin bir meslektaşlarını ve orada görev yapan 2 polisi katlettiğini söyledi.

Bergamalı, "İnsan yaşamını yok eden hiçbir anlayışın haklılığı yoktur ve olamaz" dedi.

Haber Ara