Dolar

32,3150

Euro

35,0236

Altın

2.454,47

Bist

10.188,23

Diyarbakır'daki terör örgütü DAEŞ operasyonu

Diyarbakır'daki terör örgütü DAEŞ operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-26 14:26:54

Diyarbakır'daki terör örgütü DAEŞ operasyonu
Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde güvenlik güçlerince terör örgütü DAEŞ'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen 2 polis memuru için tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende, şehit polis memurları, Sadık Özkan (25) ve Gökhan Çakıcı'nın (22) öz geçmişi okundu, dua edildi.

Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, törende yaptığı konuşmada, vatan, millet, bayrak ve devletin bekası uğruna şehit olan 2 polisin acısını yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Ülkenin birlik ve bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği uğruna bir an bile düşünmeden canlarını kahramanca feda etmekten çekinmeyen meslektaşlarının, DAEŞ terör örgütüne karşı yönelik yapılan operasyonda şehit olduğunu vurgulayan Taşdan, şunları söyledi:

"Aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz, onların uğrunda şehit olduğu değerlerin etrafında yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek ve şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaktır. Aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmamıştır. Hangi terör örgütü olursa olsun, terör örgütlerinin bütün üyeleri, kanla beslenenler, kanunlar karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

Konuşmanın ardından Özkan ve Çakıcı'nın cenazeleri, meslektaşları tarafından tekbirlerle omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu.

Bekar oldukları öğrenilen şehitlerden Özkan'ın cenazesi Adana'ya, Çakıcı'nınki ise Çorum'a gönderildi.

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, kurum temsilcileri ile emniyet mensupları katıldı.

Haber Ara