Dolar

32,2672

Euro

35,0902

Altın

2.466,58

Bist

10.319,96

Diyarbakır'da HDP mitingindeki patlama

Diyarbakır'da HDP mitingindeki patlama

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 15:47:28

Diyarbakır'da HDP mitingindeki patlama
Adıyaman Valiliği, HDP'nin Diyarbakır mitingindeki patlamaya ilişkin tutuklanan zanlı hakkında bazı basın yayın organlarında yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan "Seçim öncesi Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Diyarbakır'daki mitingi öncesinde meydana gelen patlamaların şüphelisinin teknik takibinin olay günü sona erdirildiği" iddiaları ile ilgili bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Haberde adı geçen şüpheli, polis birimlerimizce hiçbir şekilde teknik takibe alınmamıştır. Bazı kişi ve gruplar tarafından belli bir amaca hizmet etmek için üretilen haberdeki iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır" denildi.

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 5 Haziran'da HDP'nin mitingi sırasında meydana gelen 2 ayrı patlama sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiş, 100'ün üzerinde kişi yaralanmıştı. Patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Adıyaman nüfusuna kayıtlı O.G, 10 Haziran'da "kasten öldürmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.​

Haber Ara