Dolar

32,2521

Euro

34,6766

Altın

2.393,56

Bist

10.336,50

Diyanet'ten 'Ramazan Bayramı Özel Programı'

Diyanet'ten 'Ramazan Bayramı Özel Programı'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 11:55:29

Diyanet'ten 'Ramazan Bayramı Özel Programı'
Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ilk defa sabah namazı ile bayram namazı arasında "Ramazan Bayramı Özel Programı" hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan Bayramı'nın manevi atmosferinden vatandaşların gereği gibi istifadesine ve bu kutlu günlerin neşe, coşku ve huzurunun Türkiye genelinde teneffüs edilebilmesine katkı sağlamak amacıyla, "Ramazan Bayramı Özel Programı" başlıklı bir genelge yayımladı.

Tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderilen genelgede programın, mahalli şartlar dikkate alınmak suretiyle il ve ilçe müftülüklerine bağlı merkezi camiler başta olmak üzere tüm camilerde uygulanacağı belirtildi.

Genelgede, sabah namazı ve bayram namazı arasında gerçekleştirilecek bir saatlik programın şu şekilde planlanması istendi:

"Sabah namazından önce Yasin-i şerif okunması, sabah namazından sonra aşr-ı şerif, Haşr suresinin son 5 ayetinin okunması, tesbihat, bayram vaazı, aşr-ı şerif, tesbihat, dua ve bayram namazı tarifi."

- "Hayatımızı Ramazanlaştırmak"

Bayram vaazında ise "Hayatımızı Ramazanlaştırmak" başlığı altında ramazanın değerlendirilmesi ve kazanımlarının anlatılması istenirken, bayramın bireysel ve toplumsal hayattaki önemi, bayramın yüklediği sorumluluklar gibi konulara yer verilmesi talep edildi.

Bayram namazı sonrası bayramlaşma yapılmasına özen gösterilmesi vurgulandı.

Haber Ara