Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Diyanet'ten Etiyopya'da ramazan yardımı

Diyanet'ten Etiyopya'da ramazan yardımı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-22 19:49:55

Diyanet'ten Etiyopya'da ramazan yardımı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da "Vakit iyilik vaktidir" sloganıyla ramazan yardımı dağıtımına başladı.

TDV yetkilisi Yüksel Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Vakit iyilik vaktidir" sloganının tüm dünyaya yayılmasını istediklerini belirterek, Etiyopya'da başkent Addis Ababa ile Afar bölgesinde toplam bin 500 aileye yardım ulaştıracaklarını söyledi.

Yardımları bizzat ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını bildiren Sezgin, "TDV için Etiyopya'da ramazan yardımı dağıtmak artık bir gelenek haline geldi" diye konuştu.

Addis Ababa'nın Sabatay ve Fenadir bölgelerinde başlatılan yardım kampanyasından yararlanan aileler, Türkiye hükümeti ve Diyanet Vakfı'na teşekkür ederek, "Ramazan'da bizleri unutmayan Türk yardımseverler ile bunları bize ulaştıran Diyanet yetkililerine teşekkür ediyoruz. Türkiye ve halkına duacıyız" ifadelerini kullandı.

-Doğu Afrika, TDV yardımları ile ramazanı geçirecek

Türkiye Diyanet Vakfı, Doğu Afrika'da ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. Etiyopya'da bin 500, Sudan'da bin, Cibuti'de 700, Somali'de ise 5 bin aileye gıda yardımı yapılacak.

Doğu Afrika'da toplam 8 bin 200 aile TDV'nin yardımlarından yararlanırken, vakıf ayrıca bölge ülkelerinde iftar çadırları kurarak ramazan boyunca iftar yemeği verecek.

TDV'nin Doğu Afrika ülkelerine yardımları, görevliler tarafından bizzat ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor.

Haber Ara