Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Diyanet İşleri Başkanlığı:

Diyanet İşleri Başkanlığı:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-03 17:33:30

Diyanet İşleri Başkanlığı:
Sayıştay Denetim Raporu dayanak gösterilerek, Diyanet İşleri Başkanlığının 23 milyon lira harcama hakkında bilgi vermediğinin öne sürüldüğü haberin, gerçekle bağdaşmadığı, tamamen asılsız olduğu bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığından, "Diyanet'teki Vurgun Sayıştay Raporlarında" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Sayıştay Denetim Raporu dayanak gösterilerek, Diyanet İşleri Başkanlığının 23 milyon lira harcama hakkında bilgi vermediğinin öne sürüldüğü haber, gerçekle bağdaşmayan, tamamen asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir" denildi.

Haberin, Sayıştay raporunda yer alan bilgilerin, Döner Sermaye İşletmesi muhasebesinin raporunda yer almadığı ile ilgili olduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi tarafından elde edilen karlar, doğrudan genel bütçeye gelir kaydedildiğinden, başkanlığımızın söz konusu kaynak üzerinde bir tasarrufu bulunmamaktadır. Bu nedenle de başkanlığımızca hazırlanan raporlarda, bugüne kadar söz konusu kaynak ile ilgili bir bölüm yer almamıştır. Ancak 2014 yılı idare faaliyet raporunun incelenmesi neticesinde Sayıştay denetçileri tarafından, genel bütçeye gelir olarak kaydedilen döner sermaye kaynaklarının da rapora eklenmesi gerektiği belirtilmiş, 2015 yılında bu bölümün ekleneceği bildirilmiştir. Denetim raporunda yer verilen husus budur."

633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi başlıklı 14. maddesinde, Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi tarafından elde edilen karların, izleyen mali yılın şubat ayı sonuna kadar genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere ilgili muhasebe birimine yatırılması hükmünün yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Özetle, 23 milyonluk bir kaynağın Başkanlıkça kullanıldığına dair yer alan haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. 2014 yılı içerisinde Dini Yayınlar Döner Sermayesi tarafından elde edilen karın tamamı, genel bütçeye gelir olmak üzere yatırılmış, Diyanet İşleri Başkanlığınca kullanılmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Haber Ara