Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Davutoğlu, AB Komisyonu Başkanı Juncker ile görüştü

Davutoğlu, AB Komisyonu Başkanı Juncker ile görüştü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-26 17:03:21

Davutoğlu, AB Komisyonu Başkanı Juncker ile görüştü
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu'nun, dün gerçekleşen telefon görüşmesinde, başta DAEŞ, PKK ve DHKP-C olmak olmak üzere, Türkiye'nin terör örgütlerine karşı yürüttüğü çok yönlü mücadele ve operasyonlar hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Sınır ötesi yapılan harekatın uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkına dayandığına vurgu yapan Davutoğlu'nun, "AB ve Türkiye için ortak tehdit oluşturan terörle mücadelede dayanışmanın öneminin altını çizdiği" kaydedildi.

Başbakan Davutoğlu'nun, ayrıca AB'nin bölgede kritik gelişmelerin yaşandığı bu dönemde gösterdiği dayanışma ve işbirliğini takdirle karşıladıklarını ifade ettiği belirtildi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker da görüşmede, son günlerdeki terör saldırıları neticesinde birçok vatandaşın yaşamını yitirmesi ve güvenlik görevlilerinin şehit edilmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, Davutoğlu'na başsağlığı dileklerini iletti.

Juncker'ın, "Türkiye'nin teröre yönelik haklı mücadelesine AB'nin verdiği güçlü destek ve dayanışmanın devam edeceğini" vurguladığı da bildirildi.

Bu arada, Başbakan Davutoğlu'nun, operasyonlarla ilgili muhataplarıyla görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.

Haber Ara