Dolar

32,3628

Euro

34,8538

Altın

2.403,82

Bist

10.276,88

Danimarka polisi, Peşmerge saflarında savaşan vatandaşın pasaportuna

Danimarka polisi, Peşmerge saflarında savaşan vatandaşın pasaportuna el koydu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-24 20:34:11

Danimarka polisi, Peşmerge saflarında savaşan vatandaşın pasaportuna
Danimarka Polisi, Irak'ta Peşmerge saflarında DAEŞ'e karşı savaştığı belirtilen 22 yaşındaki Kürt asıllı Danimarka vatandaşı Joanna Palani'nin pasaportuna el konulduğunu ve Palani'ye bir sene boyunca yurtdışına çıkış yasağı getirildiğini açıkladı.

Televizyon kanalı TV2'ye açıklama yapan Palani'nin avukatı Thorkild Höyer, Danimarka'nın 2014-2015 yıllarında Peşmerge'ye eğitim verdiğini hatırlatarak, Danimarka ile aynı safta olmasına rağmen Palani'nin pasaportuna el konulmasına anlam veremediklerini söyledi.

'O uluslararası koalisyonun bir parçası olan resmi Kürt güçlerinin bir mensubu. Yani Danimarka'nın da destek verdiği, DAEŞ'e karşı savaşan Peşmerge'nin' diyen Höyer, müvekkilinin bu durumu gösteren evraklara sahip olduğunu kaydetti. Palani'nin YPG safında savaştığı iddialarını ise reddeden Höyer, genç kızın birliğine en kısa zamanda katılması gerektiğini aksi takdirde Irak'ta hakkında dava açılabileceğini belirtti.

DR kanalına konuşan Palani ise, Peşmerge mensubu olduğuna dair kartı kameralara göstererek, kendisinin Suriye'de savaşan DAEŞ mensupları ile aynı kefeye konulamayacağını söyledi.

Danimarka'da 1 Mart'ta yürürlüğe giren kanuna göre, polis ülke için tehlike oluşturduğu düşünülen kişilerin pasaportlarına el koyabiliyor. Palani ile birlikte şu ana kadar 5 kişinin pasaportuna söz konusu kanun kapsamında el konulurken, Joanna Palani, Peşmerge saflarında savaştığı gerekçesiyle pasaportuna el konulan ilk kişi oldu.

Haber Ara