Dolar

32,1959

Euro

34,9794

Altın

2.515,82

Bist

10.961,97

Dağda kaybolan üniversite öğrencisi kurtarıldı

Dağda kaybolan üniversite öğrencisi kurtarıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-14 13:06:06

Dağda kaybolan üniversite öğrencisi kurtarıldı
Muğla'nın Menteşe ilçesinde yürüyüş sırasında dağda yolunu kaybederek yardım isteyen üniversite öğrencisi, AFAD, UMKE ve AKUT ekiplerinin 7 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencisi Furkan Altunbaşak (19), yürüyüş için çıktığı Asar Dağı'nda, havanın kararmasıyla yolunu kaybetti.

Jandarmayı arayarak yardım isteyen Altunbaşak'ın telefonunun kapanması üzerine bölgeye AFAD, UMKE ve AKUT ekipleri yönlendirildi.

Üniversite öğrencisi, iz takip köpeği ile vatandaşların da destek verdiği arama çalışmaları sonucu 7 saat sonra bulundu.

Altunbaşak'ın sağlık durumunun iyi olduğu ancak susuz kalması nedeniyle yorgun olduğu gözlendi.

Ekiplerin kontrolünde ambulansın bulunduğu bölgeye yürütülen Altunbaşak, kontrol amaçlı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yürüyüş için Asar Dağı'na çıktığını ve havanın karardığını belirten Altunbaşak, "Hava kararmaya başladı. İki farklı yol vardı fakat yönümü kaybettim, dönemedim. Daha sonra güvenlik güçlerini arayarak yardım istedim" dedi.

Altunbaşak, telefonunun şarjı bittiği için kendisine kimsenin ulaşamadığını dile getirerek, kurtarma çalışmasına katılan ekiplere teşekkür etti.

Haber Ara