Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

DAEŞ'in Türkmenlere saldırıları

DAEŞ'in Türkmenlere saldırıları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 18:25:51

DAEŞ'in Türkmenlere saldırıları
" Irak Parlamentosundaki Türkmen Milletvekili Nehle Hüseyin Hebabi, DAEŞ'in elinde 416 Türkmen kadın ve çocuğun olduğunu belirterek, yaklaşık 1 milyon Türkmenin evlerini terk ederek güvenli bölgelere sığınmak zorunda kaldığını bildirdi.

Türkmen İslami Birlik Partisi Milletvekili Hebabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Elimizdeki kayıtlara göre DAEŞ teröristleri tarafından kaçırılan kadın ve çocukların sayısı 416'dır. Ancak bazı aileler kız ve yakınlarının kaçırıldığını söylemekten kaçınıyor. Bu yüzden gerçek sayının belirtilen kayıtların üzerinde olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından en çok etkilenen taraflardan birinin Türkmenler olduğuna dikkat çeken Hebabi, "Teröristler, Türkmenlerin çoğunlukla yaşadığı Tel Afer ve çevresini işgal ettikten sonra, çok sayıda kişi evini terk etti. Buradaki vatandaşlar daha güvenli bölgelere sığınmak için Irak'ın kuzey, güney ve orta bölgelerine sığınmak zorunda kaldı" dedi.

Dünya medyasının DAEŞ'in Türkmenlere karşı yaptığı katliamları görmezden geldiğini anlatan Hebabi, "Bu konuda sessiz kalındığını hissediyoruz. Basında yer alan haber ve özel hazırlanan raporlarda, yeterli derecede önem verilmediğini görebiliyoruz" diye konuştu.

Irak nüfusunun yüzde 7'sini oluşturan Türkmenlerin toplamda 1 milyon 500 bin nüfusa sahip olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda Türkmenler, Kürtlerden sonra 2'inci büyük azınlık kabul ediliyor.

Haber Ara