Dolar

32,2586

Euro

35,0500

Altın

2.468,29

Bist

10.319,96

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-04 21:36:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "O kadar ileri gittiler ki tek parti döneminin Türkçe ezanına özenip Kürtçe ezan fitnesi çıkartan yine bunlar. Sadece bu kadar da değil, 'Meclis'e girmezsek şöyle olur, böyle olur' diye bir yandan eş başkanlar, bir yandan Kandil, bir yandan bunların destekçisi olan yerli, yabancı medya, gece gündüz milleti tehdit ediyorlar" dedi.

"Cumhurbaşkanı Halkla Buluşuyor" programları kapsamında Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda halkla hitap eden Erdoğan, kendisinin ve çocuklarının imam hatip mezunu olduğunu anımsatarak, başörtüsü sorunu nedeniyle kızlarını Türkiye'de okutamadığını söyledi.

"Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya' diyor ya şair. Biz parya muamelesi gördük" diyen Erdoğan, geçmişte başörtüsü nedeniyle kızların okullarından kovulduğunu, birincilikle bitirenlerin diploma törenlerine dahi alınmadığını anlattı.

"Hesapların üzerinde bir hesap, tuzakların üzerinde bir tuzak" olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ve şimdi bunların hiçbiri tutmadı. Din derslerini kaldırma sözü verdiler mi? Verdiler. Geç o işleri. Bu pazar onun hesabını göreceksiniz, göreceksiniz. Pensilvanya, bunlarla beraber iş tutmuş. Bunlarla beraber hareket ediyor. Aman Yarabbi, yayın organlarında ne açıklamalar var, ne açıklamalar... Kardeşlerim, 99'da kaçıp gitti buradan hoca efendi. Niye Amerika'ya gittin de Mekke'ye, Medine'ye gitmedin? Şimdi, arkadan imamları da kaçıyor. Hani, illerde imamları var ya şimdi onlar da kaçmaya başladı. İmam, mihrabı terk eder mi? Bunlar, eder. Ne demiştim başbakanlığımda, 'İnlerine gireceğiz' demiştim, hatırlıyor musunuz? İnlerine girdik, şu anda kovalıyoruz. Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Kim olursa olsun, hukuk içerisinde ne gerekiyorsa yapacağız. Millet adına yapacağız. Onlar, bu milleti parçaladılar, bu ümmeti parçaladılar. Bunun hesabını ödeyecekler. Bu dünyadaki hesap var, bir, birde ebedi alemdeki hesap var, iki. Bunu ödeyecekler."

-"Tek parti döneminin Türkçe ezanına özenip Kürtçe ezan fitnesi çıkartan yine bunlar"

Diyanet İşleri Başkanlığının Kürtçe Kuran meali bastırdığını hatırlatan Erdoğan, "Çıkıyor, o malum partinin başındaki eş başkan, onlar yarım porsiyon, biliyorsunuz, ne diyor? Diyor ki 'Bundan bir tane bastırmışlar, onu da cumhurbaşkanına göndermişler.' Ertesi gün Diyanet açıklamasını yaptı, 10 bin tane bastırılmış" dedi.

Kürtçe Kuran meallerinin güneydoğu ve doğu illerinde ücretsiz dağıtıldığına işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bundan rahatsız oluyor, olur ya Kürtçe bilen kardeşlerim Kuran'ı öğrenir, Kuran'ın mealini öğrenir, bundan dolayı çekiniyor. O kadar ileri gittiler ki tek parti döneminin Türkçe ezanına özenip Kürtçe ezan fitnesi çıkartan yine bunlar. Sadece bu kadar da değil, 'Meclis'e girmezsek şöyle olur, böyle olur' diye bir yandan eş başkanlar, bir yandan Kandil, bir yandan bunların destekçisi olan yerli, yabancı medya, gece gündüz milleti tehdit ediyorlar. Siz, bu milleti ne sanıyorsunuz? Çanakkale'yi, Kut'ül Ammare'yi, Kurtuluş Savaşı'nı ne çabuk unuttunuz? 1950 demokrasi zaferini ne çabuk unuttunuz? Milletimiz 12 yıldır seçimiyle referandumuyla 9 defa size bu tehditlerin işe yaramayacağını göstermedi mi? Dönemimde 9 seçim geçirdik. Elhamdülillah, bunların ikisi referandumdu, yedisi genel ve belediye seçimiydi. Hepsinden de zaferle biz çıktık. Bu defa millet, size boyun eğecek, demokrasiden, özgürlüklerden, kalkınmadan, hedeflerinden vaz mı geçecek, sanıyorsunuz? Soruyorum şimdi, Manisa bunlardan vazgeçiyor mu? Ben, Türkiye'nin diğer 80 vilayetinden de aynı nidanın yükseldiğine inanıyorum. Az önce Sivas'ta yağmurun altında 10 binlerce insan böyle haykırdı."

-"İstanbul'un fethini kutlamayacağız da neyi kutlayacağız?"

Türkiye'nin "Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" diyerek kararlı bir şekilde ilerleyeceğini, 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonlarına da Rabia'nın gücüyle ve bu bilinçle ulaşacağını anlatan Erdoğan, "Devlet içinde devlet, asla. Paralel devlet, bilmem ne devlet, yok öyle şey. Şimdi bunlar temizleniyor. Aklanacak, paklanacak. Bulamayacaklar burada kendilerine yer. Tertemiz olacak inşallah ama biraz sabır. 40 yılda bu işi yaptılar. Tam bir örgüt, tam bir çete. Böyle yerleştiler" diye konuştu.

Erdoğan, cumartesi İstanbul'da düzenlenen şenlikle İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümünü kutladıklarını aktararak, şöyle konuştu:

"Milliyetçisi de ulusalcısı da hepsi de bundan rahatsız oldu. Doğan Medya Grubu da çok rahatsız olmuş ve köşe yazarları yazıyor. Ne diyorlar biliyor musunuz? 'Ordunun mehterinin orada ne işi var? Türk Yıldızları, orada ne için gösteri yapıyor?' Yahu, bu partinin fetih şenliği değilki. Bu, Cumhurbaşkanının himayesinde İstanbul Valiliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu bir fetih şenliği. İstanbul'un fethini kutlamayacağız da neyi kutlayacağız?"

Hazreti Muhammed'in İstanbul'un fethiyle ilgili "Konstantiniyye muhakkak fetih olunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun ordusu ne güzel ordudur" dediğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu milliyetçiler, bundan mutlu olmaları gerekirken maalesef, tabi o yönetimindekileri kast ediyorum yoksa MHP ye gönül vermiş kardeşlerimi değil çünkü ben onların başındakiler gibi düşündüğüne inanmıyorum. Doğan Medya Grubu, öyle yazsa ne yazar, yazmasa ne yazar? Ben, o gün oraya gelen 2 milyona yakın insanı düşünüyorum. O aşk, o heyecan... 562 kişilik bir mehter, ilk defa. Ordu mehteri, muhteşem bir gösteri. Türk yıldızları, ilk defa inanıyorum ki böyle bir kitleye böyle bir gösteri yaptılar. O da muhteşem. Başka bir heyecan. Bu neyi getiriyor biliyor musunuz? Benim uçaklarım, benim pilotlarım, maşallah, ne kadar başarılı. Halka bir öz güven geliyor ama onlar bundan rahatsız oluyor. Anlatabiliyor muyum? Şimdi biz, her yıl bu fetih şenliğini yapacağız. Üstelik de 1 haftaya yayacağız. Aynen Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde yaptığımız gibi aynını yapacağız."

(Sürecek)

Haber Ara