Dolar

32,3402

Euro

34,8501

Altın

2.390,55

Bist

10.276,88

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 20:32:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü durdurmak, 2023 hedeflerimize ulaşmamızı engellemek, tam bağımsız bir ülke olmamıza mani olmak için her şeyi yapıyorlar. Bunun için her yolu meşru, her desteği makbul görüyor, her örgütü de baş tacı ediyorlar. Paralel örgütle terör örgütü, ana muhalefetle milliyetçi olduğunu iddia eden parti aynı safta, omuz omuza mücadele veriyor. Darbeci Doğan medyası ile bu milleti kendi müstemlekeleri zanneden uluslararası basın kuruluşları, bu kirli ittifakı cilalamaya çalışıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen programda vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "17-25 Aralık darbe girişiminde kılıf neydi? Yolsuzluktu. 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde, Pensilvanya'daki kasetçi başının montajlarından, şantajlarından medet umdular. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'ekmek' diyerek, kendilerine çürük bir çatı kurdular" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yani bu kardeşiniz sizin adayınızdı. Diğerleri de 14 parti bir araya geldi, bir tane aday çıkardılar. Öyle mi? Bir tanesi de şu anda 'cici çocuk var ya', oydu. Milli irade ne dedi? Yüzde 52'yle 'Erdoğan' dedi. Hamdolsun bu senaryoların hiçbiri tutmadı. Çünkü, 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez" diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim milletimiz ferasetiyle, basiretiyle bu kaos ve kriz heveslilerine büyük bir ders verdi. Her seferinde oyunlarını, kurgularını başlarına yıktı. Ama 'yenilen pehlivan güreşe doymaz' misali bunlar hiçbir zaman uslanmadılar" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin son 70 yıllık tarihinin, "demokratlarla darbecilerin mücadele tarihi" olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dönem aynı zamanda milli ve yerli olanlarla, kazanmak için yer yolu mubah gören işbirlikçilerin mücadele alanıdır. Tarihine, medeniyetine, değerlerine sahip çıkan, 'Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli' diyenlerle, batıya kapı kulu olmayı marifet sayanların mücadelesidir. Demokrasi tarihimizin hemen her döneminde bu kavganın izlerini görürsünüz. İşte bugün de daha önceki seçimlerde yazılan senaryoların yeniden tedavüle sokulduğunu görüyoruz. Bu seçim süreci gerçekten ibretlerle dolu. Bir araya gelmesi hayal bile edilemeyen partiler, örgütler, medya grupları hepsi bir olmuşlar, aynı noktaya saldırıyorlar. Hükümeti alaşağı etmek, Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimiyle başaramadıklarını, bu kez eli kanlı örgütün partisine destek vererek yapmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü durdurmak, 2023 hedeflerimize ulaşmamızı engellemek, tam bağımsız bir ülke olmamıza mani olmak için her şeyi yapıyorlar. Bunun için her yolu meşru, her desteği makbul görüyor, her örgütü de baş tacı ediyorlar. Paralel örgütle terör örgütü, ana muhalefetle milliyetçi olduğunu iddia eden parti aynı safta, omuz omuza mücadele veriyor. Darbeci Doğan medyası ile bu milleti kendi müstemlekeleri zanneden uluslararası basın kuruluşları, bu kirli ittifakı cilalamaya çalışıyor."

-"Dert, Türkiye'yi uluslararası camiada zor duruma sokmak"

"Ben burada, Eskişehir'de size bir ölçü vereceğim" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kardeşinize kimler saldırıyor buna bir bakın. Bu ülkeyi sevenler, bu milleti sevenler saldırıyorsa haklılar. Ama bu milletin düşmanları saldırıyorsa herhalde haksızlar. Ölçü bu" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Yani Amerika'nın New York Times'ı Abdülhamit Han'a saldırdığına göre, Amerika'nın New York Times'ı Menderes'e saldırdığına göre, Amerika'nın New York Times'ı rahmetli Özal'a saldırdığına göre, Amerika'nın New York Times'ı şimdi de bu kardeşinize saldırıyorsa biz doğru yoldayız, biz doğru yoldayız. Bakın, bu ülkeye zerre kadar faydası olmayanlara saldırmıyor bunlar. Bu ülkeye hizmet edenlere saldırıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Düşünün, Türkmen kardeşlerimize, Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren MİT tırlarıyla ilgili ihaneti, alçaklığı gördünüz değil mi? Bu gazetenin hangi gazete olduğunu biliyorsunuz. Ya bu Cumhuriyet gazetesinin, bugüne kadar bu ülkede zerre kadar bir hayrı oldu mu? Şimdi onun genel yayın yönetmeninin bu attığı başlık yeni değil ki. Bunu paralel daha önce yaptı zaten ve paralelci yargı mensupları şu anda yargı yolunda. Bunlar bunun bedelini ödeyecekler. Çünkü, Başbakanın izni olmadan bu tür bir operasyonu yargı yapamaz. Bunlar bu yola başvurdular. Benim haberim yok ve MİT'e ait. MİT'e ait olduğunu gösteriyorlar, buna rağmen geliyorlar. Dert ne? Dert, Türkiye'yi uluslararası camiada zor duruma sokmak. Paralel örgütün savcılarının mimarı olduğu bu ihanette hepsi birden ortaya çıkıyor ve onlar da buna sahip çıkıyor. Paralel örgüt, bölücü örgüt."

Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Bahçeli, sen MİT'i mi savunacaksın, yoksa MİT camiasını yıkmak isteyenleri mi? Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürenleri mi savunacaksın, yoksa onların karşısında olanları mı?" sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O dönemde MHP'nin milletvekili olan arkadaşımız, müteaddit defalar bana Başbakan olarak gelip teşekkür etmiştir, Dışişleri Bakanımız Sayın Davutoğlu'na teşekkür etmiştir. 'Çünkü, Bayırbucak Türkmenlerine sadece siz sahip çıkacaksınız, başka çare yok' demiştir. Bunu aslında Bahçeli biliyor. Ya biz bunları yaptık. İsim de verebilirim, ama gerek yok. Gerekirse bu akşam televizyon programında açıklarım. Bu akşam televizyon programında açıklarım" ifadesini kullandı.

-"Eğri mastardan doğru çizgi olmaz"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Paralel örgüt, bölücü örgüt, bunların kulağına ne fısıldarsa, Bahçeli de Kılıçdaroğlu da aynısını tekrar ediyor. Kandil'deki terör baronları ne diyorsa, ırkçı Doğan medyası da onu söylüyor. Sizin hiç mi vicdanınız, hiç mi insani bir tarafınız kalmadı? Hiç mi vatan sevgisi, millet şuuru, tarih bilinci edinmediniz? Türkmenler katledilirken, Türkiye'nin eli kolu bağlı bir şekilde oturup seyretmesini mi bekliyorsunuz? Ölüm karşısında çekirdek çitlemek sizin meşrebiniz olabilir ama bu millet, bu devlet asla böyle bir şey yapmaz. Kırım Tatarına, Ahıska Türküne, Gagavuz Türküne, Balkanlardaki Evlad-ı Fatihan'a nasıl sahip çıkıyorsak, Türkmen kardeşlerimize de tüm imkanlarımızla sahip çıktık, sahip çıkıyoruz, sahip çıkacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi ülkesine ihanete çanak tutanların bu ülkeye bir hayrı olabilir mi? Kendi ülkesini, iftiralarla teröre destek veriyor gibi göstermeye çalışanların bu millete faydası olabilir mi? Eskişehir bunlara ne der? Ben söyleyeyim isterseniz. Eğri mastardan doğru çizgi olmaz. Kırk çürük yumurta nasıl bir sağlam yumurta etmezse, bu kirli ittifaktan da milletin hayrına bir şey çıkmaz" değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Haber Ara