Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Cimnastik antrenörlerine bale eğitimi

Cimnastik antrenörlerine bale eğitimi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 11:17:22

Cimnastik antrenörlerine bale eğitimi
MEHMET EMİN GÜRBÜZ- Türkiye Cimnastik Federasyonu, antrenörler için cimnastik balesi kursu açtı.

Bolu'nun Karaçayır Mahallesi'nde bulunan Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda çalışan sporcuları ziyaret eden Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cimnastik balesiyle birçok branşın, Gençlik ve Spor Bakanlığının talimatı üzerine federasyon bünyesine alındığını, henüz altyapı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Çelen, cimnastik balesiyle ilgili olarak altyapının oluşturulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"İlk antrenör kursumuzu da açmış olduk. Buradaki amacımız, cimnastiğin 3 tane olimpik ana branşı var müsabakaları olan. Bir de aerobik cimnastik var. Müsabakası olan branşlara sporcularımızın aerobik ve akrobatik çalışmalar yaparken baleye ihtiyacı var. Bu cimnastiği bilen antrenörlerimizin baleyi de bilmesi gerekiyor. Bale eğitmenleri getiriyoruz sadece bale eğitmenleriyle olmuyor. Cimnastik hocalarını getiriyoruz, sadece cimnastik hocalarıyla da olmuyor. Dolayısıyla cimnastiği bilen bale eğitmenlerine ihtiyacımız doğuyor. Cimnastik balesi adı altında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Merkez Danışma Kurulundan izinlerimizi alarak, Ankara'da cimnastik balesi için ilk kursumuzu açtık."

Cimnastik balesi kursuna ciddi bir katılımın olduğunu, ilk kursun 70 antrenörle başladığına dikkati çeken Çelen, halen daha talep eden antrenörler bulunduğunu aktardı.

Suat Çelen, antrenörlerin bu belgeleri aldıktan sonra Türkiye Cimnastik Federasyonunda müsabakalara girmiş sporculara cimnastik balesi antrenörü olarak kafilelerinde de yer alacağını kaydetti.

Eskiden milli takım kadrolarının belirlenmesi esnasında antrenörlerin bale bilen eğitmenler istediğini söyleyen Çelen, "Bizim kadrolarımızda böyle bir antrenör vasfı olmadığı için baleyi koyamıyorduk. Şimdi cimnastik balesi antrenörleri de bizim ekibimizin bir parçası oldu. Bu oluşum bizim branşlarımızı özellikle lig içeren, görsel olan branşlarımızda performansı da çok iyi derecede etkileyeceğini düşünüyorum." şeklinde görüşlerini dile getirdi.


- "Sporcular kuğu gibi olacak"


Kurslara öncelikli olarak artistik, ritmik ve aerobik cimnastik antrenörlerinin öncelikli kabul edildiğine vurgu yapan federasyon başkanı Çelen, baleyle ilgili eğitmenlik sertifikaları olan ve aynı zamanda da cimnastik bilgisine sahip olan kişilerin bu eğitimleri vermesini sağladıklarına işaret etti.

Antrenörlerin aldığı cimnastik balesi eğitiminin ardından sporcuların kuğu gibi olacağını belirten Suat Çelen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cimnastiğin hedefi Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalya almak olunca, biz biraz da çıtayı yükselttik. İnce detaylar artık çok önem arz etmeye başladı. Bu da bizim için çok önemli ince bir detaydı. Bu konuda da talepler gelince böyle bir şey yapmamız gerektiği hasıl oldu. Cimnastikte eğitim veren antrenörlerimizin bale konusunda da eğitiminin olması başarı için çok önemliydi. Bunun da temellerini atmaya başladık."

Haber Ara