Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 22:27:11

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin gelişmesinden sokaktaki vatandaş, çiftçi ve esnafın nasibini alamadığını ileri sürerek, "Büyüme, tepede bir avuç insanın elinde kalıyor" görüşünü savundu.

Dikili ilçesinin Çandarlı Mahallesi'nde seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, güzel bir Türkiye için 7 Haziran'da sandığa gidileceğini belirterek, CHP'lilerden sandığa giderken daha önce CHP'ye oy vermemiş birini CHP'ye oy vermesi için sandığa götürmesini istedi.

Türkiye'nin, yeni başlangıç yapmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Niçin CHP" diye soranlara "13 yıldır yoksulluk bitti mi, 17 milyon yoksulumuz var. 'İşsizliği bitireceğiz' dediler, 6 milyon 250 bin işsiz var. Dış politikayı öyle yapacaklardı ki hiçbir komşumuzla sorunumuz olmayacaktı. 2 milyon Suriyeli var. Bunlardan hayır gelmedi, 13 yıldır hiçbir sorunumuzu çözmediler, Kılıçdaroğlu diyor ki bana 4 yıl verin" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 8 Haziran'da yeni bir başlangıç yapacaklarını, ülkeye barış, huzur ve kardeşliği getireceklerini, ülkede kimsenin başkasına muhtaç olmayacağını anlatarak, "Onların derdi saray, benim derdim vatandaş" ifadesini kullandı.

Annelere, kadınlara güvendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi değiştirecek olanlar, çağdaş uygarlığa ulaştıracaklar kadınlar. Umudumuz siz ve sizin çocuklarınız, yani gençlerimiz, ilk kez oy kullanacak geçlerimiz. Ankara'daki beyler, gençleri potansiyel suçlu olarak görüyor? Ben, CHP, bu ülkenin geleceği olarak görüyoruz. Her yerde özgürce şunu söyleyin, 'Davutoğlu, Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu, halk için çalışır."

Çandarlı'dan Dikili'ye geçen Kılıçdaroğlu, Atatürk Meydanı'nda seçim otobüsü üzerinden Dikililere hitap etti.

Kılıçdaroğlu, seçimde ya özgürlük ya baskıdan yana tavır takınılacağını vurgulayarak, "Ankara'daki beyler, ülkeye hizmet etmeyi değil, ceplerini doldurmayı amaçlıyor" dedi.

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı üzerine Kılıçdaroğlu, "Elbette Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyacağız" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, gençlere oy vermeleri çağrısını yineleyerek, şöyle konuştu:

"Güçlü Türkiye, demokrasiye inanan, hukukun üstünlüğünü savunan, kadın erkek eşitliğine inanan, gençliğine güvenen, çiftçisine, işçisine güvenen, üreten ve ürettiğini hakça paylaşan bir Türkiye'dir. Türkiye büyüyor, gelişiyor ama büyümeden, gelişmeden sokaktaki vatandaşımız, çiftçi, esnaf nasibini alamıyor. Büyüme tepede bir avuç insanın elinde kalıyor. Türkiye nüfusunun yüzde 1'i, yüzde 99'undan daha zengin. Üretiyoruz, kazanıyoruz, niçin hakça bölüşmüyoruz? Ecevit'in geleneğinden, insan sevgisinden geliyoruz. Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen istiyoruz."

Seçim bildirgesinde yer alan ekonomik vaatleri anlatan Kılıçdaroğlu, "Refahı topluma yayacağız. Herkes büyümeden, kalkınmadan nasibini alacak. Ankara'daki beyler, Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği, Konya'da bir gecekonduda kışın camı kırık olduğu için zatürreden ölen Ayaz bebeği unuttu, ben ise unutmadım" diye konuştu.

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenlerden yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesildiğine değinen Kılıçdaroğlu, iktidarın, çalışanı cezalandırdığını ileri sürdü.

Bu arada parti yetkilileri, Star televizyonunda canlı yayınına katılan Kılıçdaroğlu'nun, daha sonra Yusuf Yerkel'in başbakanlık müşavirliği görevi sırasında teklemediği iddia edilen madenci Erdal Kocabıyık ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

-Konvoyda kaza

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ödemiş'ten Bayındır'a giderken konvoyda trafik kazası meydana geldi.

Kazada, konvoyun arkasından ilerleyen Mustafa Şimşek yönetimindeki 35 ZHG 64 plakalı otomobilin kontrolden çıkarak refüje devrildiği, kaza sonucu sürücü ile yanındaki Selami Küçük, Asım Gökmen ve Hikmet Diler'in yaralandığı, Ödemiş Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Hikmet Diler'in daha sonra İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Haber Ara