Dolar

32,1373

Euro

35,0174

Altın

2.434,25

Bist

10.656,96

CHP Genel Baskani Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusu

CHP Genel Baskani Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-29 18:53:12

CHP Genel Baskani Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusu
AK Parti Yalova İl Başkanlığı'ndan bir grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Yalova Adliyesine gelen partililer adına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan hakaret nedeniyle teşkilat olarak, bazı sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Erdoğan'a yönelik hakaretlerin aslında Türk milletine yapıldığını ifade eden Öztabak, "Bu suç duyuruları halka halka büyüyecek, bütün vatandaşlar, duyan herkes, gelip bu suç duyurusunu yapacaktır. Bugün bir grup halinde geldik ve suç duyurusunu yapıyoruz. Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaretleri reddediyoruz. Bunun karşılıksız kalmaması gerektiğini, mutlak suretle cezalandırması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak görüşü, budur" dedi.

Öztabak, özel olarak başka bir suç duyurusunda daha bulunacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bir süredir sanal alemde dolaşan, 'AK Parti Yalova İl Başkanlığı makamında, başkanlıkta, teşkilatlarımızın bulunduğu binada, birinin birine silah çektiği' haberleri, doğru değildir. Benim veya arkadaşlarımızın bulunacağı il binasında böyle bir şeyin yaşanması mümkün olamaz. Bu haberin kaynağını tespit etmek için bir süredir takip ediyordum. Nereden çıktığını bilmiyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Yalan, yanlış bir haber. AK Parti'nin Yalova'daki il binası, kapısından girildiği zaman bütün milletimizin güvende olduğu, sorunlarının çözebileceği makamdır. Vatandaşla, milletle iç içe, onların hizmetinde çalışan, teşkilatlarımızın vatandaşla buluştuğu yerdir. Bu iftira, kesinlikle yalandır. Böyle bir olay, söz konusu olmamıştır. Bu kişilerle ilgili savcılık tahkikatı başlayacaktır."


Haber Ara