Dolar

32,5255

Euro

34,8647

Altın

2.441,35

Bist

9.915,62

CHP Genel Baskani Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusu

CHP Genel Baskani Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-29 17:50:09

CHP Genel Baskani Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusu
AK Parti Erzurum il teşkilatı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretlerden dolayı suç duyurusunda bulundu.

Erzurum Adalet Sarayı'na gelen AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, parti üyelerinin hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini, Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Suç duyurusunun ardından, adliye önünde gazetecilere açıklamada bulunan Yeşilyurt, Kemal Kılıçdaroğlu'nu, gerek 35. CHP Kurultayı'nda gerekse, grup toplantılarında halk tarafından yüzde 52 oyla iş başına gelen, AK Parti'nin kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle kınadıklarını belirtti.

Yeşilyurt, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin Türk Ceza Kanunu'nun 299 ve 125. Madde'sine göre suç olduğu iddiasıyla savcılığa yaklaşık 50 civarında dilekçe verdiklerini anlattı.

Yeşilyurt, şunları söyledi:

"İlçelerimizde de bu başvurular devam edecek. Namus ve şeref mefhumları konuşulurken toplumda kim olursa olsun dikkat etmeleri gerekiyor. Bunlar hele bir partinin genel başkanı tarafından sarf edilmişse, kabul edilecek şeyler değildir. Biz hukuk önünde ve kamuoyu vicdanında hesap vermeleri maksadıyla geldik ve savcılıkta başvurumuzu yaptık. Biz eminiz ki konu hakkındaki suç duyuruları binleri bulacak Erzurum'da. Bu konuda sorumlu olan kişilerin, kamuoyu vicdanında ve hukuk önünde hesap vermesi gerekiyor. Hele bir partinin genel başkanının namus ve şeref mefhumlarını bu kadar basit bir şekilde ifade etmesi bizleri gönülden üzmüştür. Bu konuyla alakalı biz başvurumuzu yaptık. Kamuoyuna güveniyoruz, hukuka güveniyoruz. İnşallah hayırlı sonuçlanacaktır."

Haber Ara