Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

'(Samsun-Sarp Demiryolu Projesi) Biz bu projenin bölgemize kazandırılmasını çok istiyoruz ve konunun da takipçisi olacağız'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-03 11:30:21

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:
CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Samsun-Sarp Demiryolu Projesi'nin bölgeye kazandırılmasını çok istediklerini, bu konun takipçisi olacaklarını söyledi.

Torun, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtların Torun, Samsun-Sarp Demiryolu Projesi'nin hayata geçirilmesini istedi.

Torun, demiryolunun, dünyada en ucuz ulaşım yollarından biri olduğunu belirterek, hızlı trenlerin Türkiye'nin birçok yerinde de en fazla kullanılan ulaşım sistemi olduğunu dile getirdi.

Samsun-Sarp Demiryolu Projesi'nin yıllardan beri konuşulduğunu ancak bununla ilgili resmi bir adım atılmadığını savunan Torun, "Konu politik söylemlerle geçiştirilmektedir. İnşallah proje söylemlerden eyleme geçer. Biz de bunu alkışlarız ve gerçekten de destekleriz. Çünkü ne kadar alternatif ulaşım olursa bir bölge o kadar kalkınır ve gelişir. İlimiz Ordu'ya da çok büyük katkı sağlar. Biz bu projenin bölgemize kazandırılmasını çok istiyoruz ve konunun da takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

Torun, Ordu-Giresun Havalimanı'nın bölgeye çok ciddi katkıları bulunduğunu belirterek, "Biz bu konuda emeği geçenlere de çok teşekkür ediyoruz. Şimdi aynı adımın Samsun-Sarp Demiryolu Projesi için de atılmasını bekliyoruz. Eminiz ki bu projenin yapılmasının, en az havalimanı kadar bölgemiz ve ilimize katkısı olacaktır." dedi.

- Taşeron işçilerle ilgili düzenleme

Taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye de değinen Torun, aldıkları bilgiye göre bu çalışmanın beklentilere cevap verecek bir durumda olmadığını, sadece isminin değiştireceğini iddia etti.

Torun, taşeron işçilerin sorunlarının kökten çözülmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim beklentimiz taşerona kadro verilmesi. Bu çalışanlar artık kadrolu olsun. İleride bir kıdem tazminatı olsun, belli sosyal haklara sahip olsun. Bir kadrolu işçi nasıl özlük ve ekonomik haklara sahipse bu işçiler de aynı haklara sahip olsun. Gördüğümüz kadarıyla bu düzenlemeyle sözleşme mantığı aynen devam edecek. Belki ufak tefek iyileştirmeler yaparak bu konu geçiştirilecek."

Haber Ara